Izvor: Tanjug
25.08.2020 u 22:12
0

ZLATIBOR: Gradnja u zoni Ribničkog jezera samo u skladu sa zakonom

 Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, povodom najave čelnika opštine Čajetina da planiraju izgradnju novog turističkog kompleksa na Zlatiboru u okolini Ribničkog jezera, upozorava da se turistički sadržaji u zaštićenim prirodnim zonama mogu graditi samo u skladu sa zakonom.

U saopštenju dostavljenom medijima, Ministarstvo poručuje da se gradnja može odvijati samo u skladu sa planskim dokumentima i nakon prikupljanja svih potrebnih dozvola.

Kako navode, Zlatibor je već pretrpeo veliku štetu zbog neplanske i stihijske gradnje, koja je u mnogome promenila izgled te planine.

PROČITAJTE JOŠ

NOVI PRORAČUNI PROFESORA KOČOVIĆA Evo kada prestaje korona! (GALERIJA)

NEVEROVATNA ŽIVOTNA PRIČA! Lepotan sa manekenske piste postao monah (GALERIJA)

INSTITUT IZ EU SIGURAN: Milo može da pobedi SAMO KRAĐOM IZBORA, Unija mora da reaguje!

UPOZORENJE! Ako vidite ovaj par pozovite odmah policiju! (FOTO)

Ministarstvo je na to već mnogo puta upozoravalo i preduzimalo mere iz svoje nadležnosti, uključujući i podnošenje krivičnih prijava.

Imajući u vidu da je najavljeni turistički kompleks “Zlatni grad” još daleko od sticanja zakonskih uslova za gradnju, a da je razvoj tog kompleksa već najavljen u medijima, Ministarstvo javno obaveštava lokalnu samoupravu da se bilo kakvi radovi mogu izvoditi samo u skladu sa zakonom.

OVO MORATE ZNATI

MAROVIĆ: Crna Gora je nemoguća bez Mitropolije! Đukanović je protiv nje iz IDEOLOŠKIH RAZLOGA!

TRAMP PORUČUJE: Sve je na stolu pa i Republika Srpska

KREMLJ U ŠOKU: Nije nam jasno kako su Nemci došli do rezultata o trovanju!

TIRANA U CRVENO-BELOM Pogledajte kafić posvećen Crvenoj zvezdi (GALERIJA)

S obzirom da je reč o području u drugom režimu zaštite i da bi najavljena gradnja turističkih sadržaja mogla da otpočne, potrebno je da Opština Zlatibor izradi Plan detaljne regulacije za zonu Ribničkog jezera, nakon prestanka korišćenja te akumulacije za vodosnabdevanje.

Ministarstvo u saopštenju napominje da Zlatibor nije samo planina na teritoriji Opštine Čajetina, već je i zaštićeno prirodno dobro i da je lokalna samouprava dužna da vodi brigu o njegovom očuvanju, kako bismo ga sačuvali i za buduće generacije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter