Izvor: happy
03.02.2024 u 15:56
0

IZAZIVA JEZIVE SIMPTOME: Saša iz Doboja otrovan lekom „Treana“ – sipan mu je u limunadu

Prema saopštenju Okružnog suda u Doboju, njegova maloletna ćerka (14) je kobne večeri u limunadu sipala ocu nekoliko izmrvljenih tableta

Saša Kulišić, koji je početkom nedelje svirepo ubijen u Doboju, duži vremenski period je trovan lekom „Treana“, koji se može kupiti samo na recept.

Prema saopštenju Okružnog suda u Doboju, njegova maloletna ćerka (14) je kobne večeri u limunadu sipala ocu nekoliko izmrvljenih tableta.

Kako se navodi, ona je u večernjim satima pomešala nekoliko „Treana“ sa limunadom i dala ocu da popije, a lekove joj je prethodno nabavila tetka, odnosno sestra njene majke i supruga žrtve.

Za nabavku ovog leka je obavezan recept s obzirom na to da je reč o antipsihotiku koji se koristi u lečenju šizofrenije, bipolarnog poremećaja te bolesti sa simptomima kao što su umišljanje da čujete, vidite ili osetite stvari kojih nema, pogrešna uverenja, neobična sumnjičavost i slično.

Lekovi ovog tipa mogu uzrokovati neobične pokrete uglavnom lica ili jezika. Veoma retko, lekovi ovog tipa uzrokuju kombinaciju groznice, ubrzanog disanja, znojenje, ukočenost mišića i pospanost ili uspavanost. Primećeno je i povećanje telesne mase prilikom primene leka.

Saša Kulišić je, prema tvrdnjama onih koji su ga poznavali, imao većinu nuspojava tog leka te se zbog toga obraćao i lekaru, ali su mu nalazi uvijek bili uredni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter