Izvor: Tanjug
28.02.2023 u 17:09
0

Milorad Dodik potvrdio jasan stav: Republika Srpska će nastaviti da spovodi Zakon o nepokretnoj imovini RS!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da će Republika Srpska nastaviti da spovodi Zakon o nepokretnoj imovini RS, koji je suspendovao visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit.

„To je potpuno neutemeljeno. A njegovu pisaniju nemamo nameru nigde da objavljujemo. Mislim da ne treba da govorim ništa posebno. Ako on misli da je moćan, neka sprovodi svoje odluke, pa ćemo da vidimo šta će biti“, kazao je Milorad Dodik pre početka tribine „Srpska se brani u Srbiji“.

On je naglasio da je RS donela zakon i da on i dalje važi.

„Šmit kao lažni visoki predstavnik ne može ništa da poništi. Mislim da se preigrao i ja mu poručujem da neće provoditi svoju odluku. To izgleda kao da se moje unuče igralo i napisalo neki zakon“, kazao je Milorad Dodik, reagujući na to što je visoki prestavnik u BiH ukinuo Zakon o nepokretnoj imovini.

STOLTENBERG IZ HELSINKIJA: „Nema povratka na staro – Putin ne sme da pobedi“

Dodik je dodao da za Republiku Srpsku politička borba nikada nije prestala i da se sada odvija u težim okolnostima zbog sukoba u Ukrajini.

„Zato je potrebno da Republika Srpska jasno pokaže svoje pozicije, a one jesu da mi jesmo za Dejtonski sporazum i u okviru toga je da možemo da prihvatimo teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Mi ne možemo da ostanemo u BIH koja je izvan Dejtona i to je poruka koju mi šaljemo godinama“, rekao je Dodik.

Istakao je da to zapad teško razume.

„Mi ne tražimo ništa što je imaginarno, što nije već dato, već da se poštuje slovo Ustava BiH. Ne možemo da prihvatamo mere van toga, taman to bile i one koje donosi kvazi politički predstavnik u BiH ili sudije Ustavnog suda, koje ignorišu pravo i sve što se tiče slova Ustava i donose svoje odluke i kreiraju. Onda potrče da nam kažu da se odluke Ustavnog suda moraju poštovati, pa su napisali Krivični zakonik da onaj ko ne poštuje odluke Ustavnog suda krivično odgovara“, rekao je Dodik.

On je upitao kako će odgovarati parlament ili vlada ili predsednik koji imaju svoja ovlašćenja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter