Izvor: Tanjug
24.08.2022 u 20:46
0

Aleksandar Vučić o sukobu u Ukrajini:“Srbiji će i u budućnosti i Ukrajinci i Rusi biti prijatelji, nastavićemo da vodimo takvu politiku dokle god budemo mogli!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će našoj zemlji i u budućnosti i Ukrajinci i Rusi biti prijatelji dodajući da će naša država nastaviti da vodi takvu politiku dok bude mogla.

Vučić je nakon sednice Predsedništva SNS-a, a odgovarajući na pitanje novinara, primetio da su najveći napredak postigli upravo oni koji „viču“ da je izdao Rusiju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Upitao je kako je to uradio, s obzirom da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja Rusiji nije uvela sankcije, a da je on jedini političar iz Srbije koji je posle Nikole Pašića dobio ruski orden koji je njemu uručio predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin.

Kako kaže da ga, jedni u Srbiji optužuju da je izdao Rusiju, a drugi kažu da je potrebno uvesti sankcije.

„Ti koji traže sankcije bar su pošteni, imaju svoju politiku“, kazao je Vučić dodajući da oni koji traže od njega da kaže nešto protiv Ukrajine to čine uzaludno.

„Mi nismo protiv Ukrajine, šta nam je Ukrajina loše uradila, to što nisu priznali nezavisnost Kosova. Kažu mi da kažem nešto protiv, jer narod to voli da čuje. Šta me briga šta narod voli, država mora da ima principe na osnovu kojih će da brani svoju teritoriju, svoj život i opstanak“, kazao je predsednik.

Predsednik Vučić o teškim okolnostima:“Važno da imamo vladu ozbiljnih, odgovornih i posvećenih ljudi koji hoće da se bore za svoju zemlju!“

Ističe da ne može da kaže da je protiv poštovanja integriteta neke druge zemlje, a da traži da se poštuje teritorijalni integritet Srbije.

„U redu je da se ruši integritet neke zemlje treba da kažem, a kako onda da objasnim da nije u redu u slučaju Srbije“, naglasio je Vučić.

Ističući da će nam biti prijatelji i Ukrajinci i Rusi i da će da nastavi da vodi takvu politiku, Vučić kaže da narod ima mogućnost da izabere koga god hoće da ga predvodi.

U tom smisli navodi da je jedan od problema Srbije i to što svi u kafani znaju bolje da vode i košarkašku reprezentaciju i državu.

Predsednik Aleksandar Vučić poručuje: Znam ko je mandatar, saznaćete ime u petak ili subotu!

„Što manje znamo, više znamo. U svakoj kafani svi znaju bolje da vode državu. To vam je Srbija“, konstatovao je Vučić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter