Izvor: Tanjug
20.12.2023 u 14:02
0

ANA BRNABIĆ PORUČILA: Nastavićemo da ulažemo u Lebane

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas u Lebanu da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u razvoj Jablaničkog okruga i najavila da će Vizitorski centar u Caričinom gradu biti otvoren u martu 2024. Brnabićeva je istakla da izgradnja Vizitorskog centra u Caričinom gradu i rekonstrukcija istoimenog hotela i centra grada pokazuju koliko država ulaže u taj deo zemlje. Ona je rekla da je imala veliku želju da dođe i poseti oštinu Lebane i da pogleda kako napreduju brojni projekti.

„Pre otprilike dve godine i predstavili smo ih građanima Srbije i na 100 dana rada vlade, tada smo rekli da ćemo mnogo više uložiti u Jablanički okrug za dalji razvoj, za ssansu da ljudi ovde žive i sada vidimo prve rezultate“, rekla je premijerka. Ona je istakla da nije mogla zbog izbornog procesa da dođe pre, ali da su sada izbori za nama i da je važno da se nastavi dalje sa radom i da se obezbedi sve ono što je građanima obećano.

„Jedan od najambicioznijih projeketa je upravo za Jablanički i Toplički okrug i ta dva okruga koja spajamo putem preko Radan planine. Prvih 15 kilometara je završeno i nastavljamo dalje. Ovaj centar za posetioce u Caričinom gradu, biće gotov do marta 2024. godine. Tako da se i ja radujem da zajedno otvorimo centar za posetioce i da u tom trenutku krenemo da radimo uređenje trga i centra u Lebanu.

Da pomognemo domaćem investitoru da završi hotel Caričin grad, da vidimo kako to možemo da uradimo da bi završio do 2025. godine i da se zajedno spremimo za veći broj turista koji će svakako doći u Lebane“, istakla je premijerka. Brnabićeva je dodala da joj je drago što su u Muzeju u Leskovcu zaposleni dodatni radnici, dva vodiča i jedan osoba za održavanje. Ona je je rekla da se u Vizitorski centar ulaže 194 miliona dinara, da će se za Trg i centar izdvojiti dva miliona evra, a da se za mali hotel u okviru Vizotorskog centra izdvaja dodatnih 84 miliona dinara. „To je zamajc za nastavak bržeg i jačeg razvja Lebana i ovog okruga.

Na kraju bih zahvalila svim građanima koji su prepoznali našu posvećenost i glasali na prethodnim izborima u nedelju, za dalje rezultate, program i viziju“, rekla je premijerka. Izrazila je očekivanje da će u martu zajedno sa predaednikom Srbije Aleksandrom Vučićem biti otvoren Vizitorski centar.

Ovo će promeniti ne samo lice Lebana, kako je rekla premijerka, već i čitavog okruga, koji će takođe moći da se predstavi svima tokom Ekspa 2027. Predsednik privremenog organa opštine Lebane Ivan Bogdanović zahvalio je na podršci Vlade Srbije i premijerki Ani Brnabić na posevćenosti da se projekti u opštini Lebane realizuju. „Ovo je značajan projekat, ne samo za Lebane, već i značaj za regiju južne Srbije i formirana je radna grupa u septembru.

Ovo je samo tada bila livada, ali uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i rukovodstva vidite šta smo sve uradili. I sama poseta Ane Brnabić govori da ćemo raditi još mnogo projekat za samu regiju. Spremamo se za nove prjetekte. To dokazuje i ova poseta premijerke“, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter