Izvor: tanjug
30.01.2024 u 17:01
1

ANALIZA SPREMNA DO MAJA: Vojska Srbije (VS) i Ministarstvo odbrane ostaju pri stavu da se pokrene procedura za vraćanje vojnog roka

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević rekao je danas Vojska Srbije (VS) i Ministarstvo odbrane ostaju pri stavu da se pokrene procedura za vraćanje vojnog roka i najavio da će do maja dostaviti zvaničnu analizu sa argumentima predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, odnosno njegovom vojnom kabinetu.

„DOVEDITE MI IH ISTE SEKUNDE!“ TAKO TO RADI VRHOVNI KOMANDANT! VUČIĆ na PRIKAZU SREDSTAVA NAORUŽANJA VIDEO

„Onda to čeka novu vladu i novu skupštinu, ako bude političke podrške da se o tome odlučuje. I za to ćemo zahtevati određeno vreme. To ne može da krene preko noći“, izjavio je Vučević odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska statičkog prikaza naoružanja i vojne opreme VS.

On je istakao da su svi u Ministarstvu i VS bili jednoglasni po pitanju ukidanja suspenzije obaveznog služenja vojnog roka i napomenuo da su i saglasni po pitanju prigovora savesti. „Ili potpuno ukidanje, ili maksimalno restriktivno oko civilnog služenja vojnog roka. A oni koji ne budu želeli da nose oružje, što je ustavno pravo, oni mogu da služe u kasarni i da rade neke druge stvari, neke druge poslove“, rekao je Vučević.

On je naveo da vlast želi da država bude sigurnija i da se ne spremaju ni za kakve sukobe i ratove. „Srbiji je nasušno potreban mir. Mi živimo za mir i ako neko ne voli ratove, ako neko zna šta je rat, onda je to vojska. I niko se nigde ne zanosi bilo kakvim sukobima ili stradanjima, zaključio je Vučević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ANALIZA SPREMNA DO MAJA: Vojska Srbije (VS) i Ministarstvo odbrane ostaju pri stavu da se pokrene procedura za vraćanje vojnog roka”

  1. I vi tek sad pravite analize ?? Ajde beżi bre …. Kad ja imam ispečatirano 22 stranice vijne knjiżice- ni dan mi nije priznat u penzijski staż i tako hoćete da idu u vojsku – a da uopšte ne regulišete – odnosno mi koji smo časno i bez iakavog prigovora odslużili (ŠRO) plus rezerva plus “ vojna veżba “ od pola godine – da każete : puj pike to ne vażi ništa za vas – zašto nisi zarobljen ili ranjen…

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter