Izvor: Kurir.rs/Tanjug
23.04.2023 u 19:24
0

TOTALNA PROPAST KURTIJEVIH LAŽNIH IZBORA: Zatvoreni birački kontejneri na severu KiM, glasačke kutije skoro prazne

Tačno u 19 časova zatorena su sva biračka mesta u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, gde su danas održani vanredni izbori za gradonačelnike. U 19.30 očekuje se konferencija prištinske centralne izborne komisije.

(UŽIVO) KURTIJEVI GLASAČKI KONTEJNERI NA SEVERU KIM PRAZNI: „Izašlo svega nekoliko Srba u sve 4 opštine“

Prema poslednjem preseku, do 15 časova glasalo je samo 2,4 odsto birača. Glasačke kutije u pojedinim mestima ostale su prazne. U četiri opštine na severu Kosova i Metohije danas su održani vanredni izbori za gradonačelnike Severne Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Od deset kandidata koliko je prijavljenih za gradonačelnike, samo jedan dolazi iz srpske zajednice, a u pitanju je Slađana Pantović, kandidatkinja za predsednicu opštine Zvečan.

Srpska lista koja je do sada osvajala najveće poverenje građana na Kosovu i Metohiji, odlučila je da ne učestvuje na izborima, jer se uslovi zbog kojih su Srbi 5. novembra napustili institucije na KiM nisu ispunili, a oni su formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter