Izvor: Novosti
15.04.2024 u 22:40
1

BIVŠI DIREKTOR STEJT DEPARTMENTA PRIZNAO GREŠKU: Žalim što su SAD priznale tzv. Kosovo (VIDEO)

Bivši direktor za političko planiranje u Stejt departmentu Morton Halperin izjavio je da je priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova bila greška i kršenje Rezolucije Ujedinjenih nacija i da žali zbog te odluke.

Halperin je, u emisiji „Going underground“, komentarišući paralele koje se prave između Krima i Kosova i Metohije, te konstataciju da bi, ako bi podržavao jednostrano proglašenu nezavisnost tzv. Kosova – trebalo da podrži i samostalnost Krima.

– Dogovor je bio da Kosovo (i Metohija) bude pod nadzorom Saveta bezbednosti UN i da njegova budućnost bude određena kroz pregovore u koje bi trebalo da budu uključeni Srbi i Albanci. Dogovor bi onda morao da prihvati Savet bezbednosti UN – pojasnio je Halperin, prenosi „Kosovo online“.

Inače, Halperin je, između ostalog, službovao kao specijalni savetnik pomoćnika državnog sekretara odbrane za međunarodne bezbezbednosne poslove, a kasnije je postao najmlađi zamenik pomoćnika državnog sekretara za odbranu.

Bio je aktivan u administraciji predsednika Džonsona, Niksona, Klintona i Obame.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BIVŠI DIREKTOR STEJT DEPARTMENTA PRIZNAO GREŠKU: Žalim što su SAD priznale tzv. Kosovo (VIDEO)”

  1. Pa otpriznajte , Baza može da ostane za sada , uostalom kako ono reče ; ništa nije zauvek dato da ni bi moglo biti promenjeno : Marks, jeste da Marksa ne volite ali ta mu je bila pametna , eto i sami ste svesni da ste radili sve bez dozvole UN i SB, a sada bi hteli da vam oni iz UN I SB priznaju sve što ste neleglano radili, kako to ?.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter