Izvor: BSC HAPPY/KOSOVO ONLINE
20.10.2023 u 16:22
0

BRNABIĆ SA FRANGEŠOM: Priština izbegava formiranje ZSO (VIDEO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa specijalnim izaslanikom Slovenije za Zapadni Balkan Anžejom Frangešom, koga je upoznala sa situacijom na severu Kosova i upozorila na izbegavanje Prištine da osnuje Zajednicu srpskih opština.

Kako se navodi u sapoštenju Vlade Srbije, Brnabić je, govoreći o situaciji na Kosovu, ukazala na to da Beograd već duže vreme intenzivno ukazuje na brutalnost, nasilje i diskriminaciju kojima je izloženo srpsko i ostalo nealbansko stanovništvo na Kosovu.

POSETA NOVOG KOMANDANTA KFORA: Sastao se sa Mojsilovićem, razgovarali o bezbednosnoj situaciji na KiM

Premijerka je, između ostalog, naročito istakla da Priština još uvek ništa ne preduzima po pitanju deeskalacije situacije na severu Kosova i Metohije, kao i da Zajednica srpskih opština još nije formirana, iako ih na to obavezuje Briselski sporazum, koji je potpisan pre više od 10 godina – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Frangeš zahvalio na detaljnim informacijama o stanju na Kosovu, i istakao da Slovenija pruža punu podršku procesu evrointegracija Srbije, i naglasio važnost proširenja Evropske unije u regionu.

Oni su, takođe, tokom sastanka razmotrili i niz aktuelnih regionalnih i globalnih pitanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter