Izvor: Tanjug
08.04.2022 u 13:54
0

Brnabić sa meštanima Pakovraća o naknadi za zemljište

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa građanima Pakovraće koji su izrazili nezadovoljstvo zbog načina eksproprijacije, prilikom izgradnje auto-puteva u Republici Srbiji.

Ovo je drugi po redu sastanak predsednice Vlade i ove grupe građana, čiji je cilj bio uvid u razvoj situacije od prethodnog sastanka do danas, saopštila je vladina Kancelkarij za saradnju s medijima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Dve strane su postigle saglasnost o tome da predmeti koji su pred sudom ne mogu biti tema razgovora, jer su oni jedino i isključivo u nadležnosti pravosuđa koje o njima odlučuje.

Saglasnost je postignuta i o tome da je veoma važno da svaki od tih postupaka dobije sudski epilog u najkraćem mogućem roku i da je obaveza svih da odluke suda poštuju u potpunosti.

Brnabić je naglasila da cilj Vlade jeste izgradnja auto-puteva i infrastrukturno povezivanje Srbije, ali nikako na štetu bilo kojeg građanina i njegove imovine.

Stoga su od dragocene važnosti sudske odluke o visini naknade za eksproprijaciju zemljišta, nakon kojih će situacija biti jasna i izvesnija.

Predsednica Vlade je istakla da radovi na auto-putu, niti bilo kom drugom infrastrukturnom projektu, ne mogu početi na zemljištu čija eksproprijacija nije u potpunosti završena.

Svaki izvođač radova to mora da poštuje, bez izuzetka, i svako narušavanje privatnog poseda građana je nedopustivo i zakonom kažnjivo, navodi se u saopštenju.

U razgovoru je postignut dogovor o održavanju sastanka u istom formatu i u narednom periodu, kako bi se ispratili pomaci u rešavanju ovih pitanja.

Vlada Srbije je u svakom trenutku otvorena za sve građane i zaštitu njihovih prava, jer ne postoji nijedan interes za državu koji može biti iznad toga, navodi se u saopštenju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter