Izvor:
06.11.2018 u 16:05
0

DAČIĆ UGOSTIO NOVU AMBASADORKU AUSTRALIJE: Očekujem da će se odnos naših zemalja podići na još viši nivo!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas novoimenovanu australijsku ambasadorku Rut Karis Stjuart, izrazivši na sastanku očekivanje će tokom njenog mandata u Srbiji, uz zajedničke napore, uspeti da bilateralne odnose dve zemlje podignu na još viši nivo.

U razgovoru je potvrđena spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i razmenu poseta na svim nivoima. Istaknut je zajednički interes za jačanje ekonomske, kulturne, obrazovne i drugih oblika saradnje, sa posebnim naglaskom na mogućnost intenzivnijeg investicionog prisustva Australije u Srbiji.

Posebno je ukazano na potencijal koji za dalje unapređenje saradnje ima brojna srpska dijaspora u Australiji, saopštilo je Ministarstvo.

Dačić je istakao značaj koji za Srbiju i Australiju ima obeležavanje 100. godišnjice od završetka Prvog svetskog rata, čije tragične posledice su osetile obe naše zemlje.

Republika Srbija danas, sa dubokim poštovanjem, pamti hrabrost i požrtvovanost australijskih lekara i medicinskih sestara koji su bili u redovima srpske vojske na Solunskom frontu, navedeno je na sastanku.

Šef srpske diplomatije je poželeo ambasadorki Stjuart puno uspeha na profesionalnom i ličnom planu.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/InSerbia News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter