Izvor: Tanjug
24.02.2023 u 13:55
0

„DIJALOG MLADIH SA PREMIJERKOM“: Mladi su Ani Brnabić predstavili probleme i zatražili pomoć pri rešavanju različitih pitanja (FOTO)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas, na četvrtom po redu "Dijalogu mladih sa premijerkom", koji organizuje Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) u Palati Srbija, da je najznačajnija stvar kao rezultat dosadašnjih dijaloga usvajanje Nacionalne strategije za mlade do 2030. godine.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas, na četvrtom po redu „Dijalogu mladih sa premijerkom“, koji organizuje Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) u Palati Srbija, da je najznačajnija stvar kao rezultat dosadašnjih dijaloga usvajanje Nacionalne strategije za mlade do 2030. godine, kao i da su došadašnji zajednički projekti doprineli da nezaposlenost kod mladih bude 18,7 odsto, što je daleko bolje u odnosu na prethodni period.

ANA BRNABIĆ NA SEDNICI SAVETA ZA BDP: „Neophodno je sagledati trenutno stanje srpske privrede i reagovati pravovremeno“

Ministar za rad i zapošljavanje Nikola Selaković poručio je da će se predviđeni zakoni o radnoj praksi i volontiranju mladih verovatno do jeseni naći na skupštinskoj proceduri i istakao da je potrebno da na nivou lokalnih zajednica postoji evidencija o daljem školovanju mladih.

Mladi su premijerki predstavili probleme i zatražili pomoć pri rešavanju pitanja koja se tiču ekonomskog i stambenog osamostaljivanja, pomoći u preduzetništvu, bezbednosti i zdravlja, kao i obrazovne politike.

Oni su poručili da je potrebno nastaviti sa ovim dijalogom kako bi uspeli na pravi način da sugerišu premijerki na goruća pitanja koja se tiču svih mladih ljudi u Srbiji.

Učesnici u dijalogu sa premijerkom, pored predstavnika KOMS, bili su i predstavnici Udruženja mladi za mlade, kao i predstavnici institucija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter