Izvor: Alo.rs
24.02.2023 u 13:09
0

„SRBIJA JE EVROPSKA ZEMLJA“: Kristofer Hil ističe da Srbija zaslužuje da uđe u EU

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil istakao je da se nada da će Srbija shvatiti koje su njene ambicije, odnosno da će što pre postati članica Evropske unije.

Kristofer Hil je dodao da Rusija nije ništa postigla u Ukrajini, ali jeste da se Evropa ujedini i ljudi shvate da EU nije samo nekakva birokratija, već dobra civilizacija.

– Mislim da će posledice biti da će Srbija ubrzano krenuti ka Zapadu i da će Zapad krenuti ka Srbiji. Srbija će biti dobrodošla i mislim da će ući u EU, rekao je Hil za medije.

AMERIČKI AMBASADOR HIL NE KRIJE OPTIMIZAM: „Srbija će biti deo Evrope, podržavamo „Otvoreni Balkan“!

Prema njegovim rečima, Srbija je evropska zemlja i svako ko provede samo 10 minuta u Srbiji shvatiće to i da zaslužuje da uđe u Uniju, rekao je on.

Hil je, govoreći o ukrajinskom ratu, istakao da će Rusija na kraju shvatiti da ne može da primora Ukrajinu da joj bude prijatelj.

– To je kao kada bi Putin rekao Ukrajini: udaj se za mene ili ću te ubiti. To je njihova koncepcija odnosa sa Ukrajinom. To tako neće funkcionisati, smatra Hil.

Kristofer Hil je naglasio da je na jednoj strani Rusija, a na drugoj ostatak sveta.

– Svet nije podeljen. Na jednoj strani je Rusija, a na drugoj ostatak sveta. Neke zemlje pomažu vojno Ukrajinu, druge pomažu humanitarnom pomoći, ali da budem iskren, vrlo, vrlo mali broj zemalja podržava ono što Rusija radi. Moje predviđanje je da će Ukrajina i ukrajinski suverenitet pobediti, na osnovu činjenice da ljudska bića jesu racionalna pošto se iscrpe sve druge mogućnosti, a mislim da će Rusi shvatiti da će morati da se povuku iz Ukrajine i krenuti da obnavljaju svoju zemlju. To je tužna pojava, videti zemlju toliko poznatu po svom baletu, po simfonijskim orkestrima, književnosti, poeziji, da se svede na tipove kao što su Vagner i ruska vojska sa regrutima koje primoravaju da odu na front i koji su tu samo zato što su na to primorani, zaključio je Hil.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter