Izvor: BSC Happy
20.02.2023 u 17:40
0

ANA BRNABIĆ NA SEDNICI SAVETA ZA BDP: „Neophodno je sagledati trenutno stanje srpske privrede i reagovati pravovremeno“

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) na kojoj su analizirani rezultati ostvareni u svim oblastima važnim za stabilnost domaće ekonomije i održivi privredni rast.

Posebno su razmatrane oblasti koje treba da doprinesu privrednom rastu Srbije u 2023. godini i to u oblasti građevine i infrastrukture.

Kako bi se očuvao održiv privredni rast, na sednici je istaknuta važnost daljeg ulaganja u kapitalne projekte u oblasti putne i železničke infrastrukture.

SRBIJA SLAVI DAN DRŽAVNOSTI Premijerka Srbije Ana Brnabić podseća: „Pre 188 godina donet jedan od najliberalnijih ustava u tadašnjoj Evropi, Sretenjski ustav!“

Predsednica Vlade ocenila je da je neophodno sagledati trenutno stanje srpske privrede i pravovremeno reagovati, kako bi naša zemlja u tekućoj godini ostvarila što bolji privredni rast.

Kada je reč o poljoprivrednoj proizvodnji, istaknuto je da su preduzete sve mere kako bi poljoprivrednim proizvođačima subvencije bile isplaćene na vreme. Ministarstvo je revidiralo kriterijume za učešće u IPARD programu kako bi veći broj registrovanih gazdinstava mogao da aplicira za ova evropska sredstva za poljoprivredu.

Kako je zaključeno, poseban akcenat biće na pronalaženju novih tržišta za izvoz domaćih proizvoda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter