Izvor: Happy BSC
25.04.2022 u 21:51
0

DIMITRIJEVIĆ U „ĆIRILICI“: Amerika će biti najveći GUBITNIK ovog rata!

Profesor Bojan Dimitrijević bio je gost „Ćirilice„. 

Analizirao je sadašnje prilike u Evropskoj uniji koje su se promenile usled rata u Ukrajini

-Nemačka je krenula u ovaj potez iako je to samoubilačka akcija za nju. Zašto su zemlje u pokornoj Evropi  krenule da rade protiv svojih interesa, svima odgovara saradnja sa Rusijom? – pitao je Marić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Pitanje je veoma jednostavno jer je čitava Evropska unija i projektovana na taj način. EU je projektovana da bude jedna vrsta političkog, ekonomskog i geopolitičkog priveska SAD. Tako je i nastala. EU nije uspela u projektu usisavanja Rusije putem meke moći, velika Britanija je izašla iz EU jer sada sledi novo geopolitičko prekomponovanje sveta. Tu je ključna država Nemačka. Ukrajina ne može da bude nikakav pobednik, ona je žrtva. Ima 600 milijardi dolara štete od uništene infrastrukture. Pre invazije je bila pored Kosova i Moldavije najsiromašnija zemlja Evrope-kazao je Dimitrijević. 

-Svi misle da će Amerika biti neki geopolitički pobednik, mislim da neće jer je odavno započela svoj silazak kao glavna ekonomska i vojno-politička sila, ali ako se nastavi trend dedolarizacije koji se sad nagoveštava, Amerika bi mogla da postane najveći gubitnik ovog sukoba. Ona sada izgleda kao i oba svestka rata kao država koja ne ratuje na svojoj teritoriji, vodi rat preko svoje privatne vosjke raznih fašističkih grupacija u Ukrajini i na prvi pogled deluje kao ona koja će najmanje biti oštećena ovim sukobom, ali ukoliko se ozbiljno ubrza proces dedolarizacije, ona će biti najveći geostrateški gubitnik. 

PARIVODIĆ ZA „ĆIRILICU“: Ukrajinski i ruski oligarsi su isti, ne mare za svoj narod! To je ZAPAD ISKORISTIO!

Dimitrijević ističe da bi voleo da se formira multipolarni svet koji bi počivao na većoj ravnopravnosti međunarodnih ekonomskih i političkih odnosa.

-Očigledno da smo jako daleko od toga. Dominacija Zapada je građena nekoliko hiljada godina i ne može se očekivati da će jedan rat,  koji bi trajao godinu ili dve dana,  rešiti ta pitanja. On će ih samo pokrenuti. Decenije su potrebne da se slomi kičma „duboke države“ Zapada-kazao je Dimitrijević. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter