Izvor: Happy BSC
25.04.2022 u 21:38
0

PARIVODIĆ ZA „ĆIRILICU“: Ukrajinski i ruski oligarsi su isti, ne mare za svoj narod! To je ZAPAD ISKORISTIO!

 Milan Parivodić- profesor međunarodnog privrednog i ugovornog prava bio je gost emisije „Ćirilica„.   

-Kakva će situacija biti posle rata u Ukrajini? Govori se da će biti potpuno jedan novi svet i da će posledice biti kao posle Drugog svetskog rata i da ništa neće biti kao što je bilo-rekao je Marić

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Teško je predviđati budućnost. Čovek koji čita istoriju ima bolje osnove da predvidi budućnost. Kada je 24. februara krenula invazija na Ukrajinu meni je odmah bilo jasno da je ovo potpuno nova situacija u svetu i ona će trajati. To nije uopšte intervencija brza i efikasna iz tog razloga što je Zapad dobio šansu da strategijski oslabi Rusiju na račun Ukrajine. To je supština cele jednačine. Da je čitav Zapad uključen u taj rat težilo bi se brzim završetkom i uspostavljanjem mira jer bi stradanja bila ogromna na obe strane.Ovo će trajati do 2023. godine kako je Boris Džonson najavio. Oni toliko planiraju da traju sukobi. Rusija ima za protivnika veliku vojsku. Ukrajinci su prirodno motivisani da pruže otpor. Bajden daje po 700 miliona, daje onoliko koliko je potrebno da taj front ne bude probijen i da on traje. Ovo je ozbiljana zamka u koju je Rusija upala. Ovo je kao užasno zlokobna dečja igra u koju je Rusija ušla u jednu dugotrajnu borbu jer proti sebe ima ceo zapadni svet. Suština cele situacije sada je kako pronaći izlaz  koji je prihvatljiv Putinu da završi taj rat i kako izvesti da se Ukrajina ne pretvori u zgarište?! Kako obezbediti rampu da se siđe sa ivice te provalije gde su dva slovenska naroda zavađena?-kazao je Parivodić. 

POČELA JE „ĆIRILICA“! Ovakav je PUTIN izbliza!

Parivodić smatra da ni ukrajinski ni ruski narod nije pronašao sreću u svojim zemljama nakon raspada SSSR-a i da nisu pronašli slobosu u novim sistemima. 

– Mi zaboravljamo ideju društvene slobode. Među slovenskim narodima postoji jedna sistemska nespobnost unutrašnjeg organizovana drupštvene slobode-to je rekao još Bulgakov. Za slovesnke narode, pravoslavne naročito, država je često ropstvo. To je suštinski neuspeh i savremene Rusije i Ukrajine. Isti su oligarski i u Ukrajini i u Rusiji, tu nema „p“ od patriotizma. To je jedan besan ekstravagantan način života sa malom brigom za sopstveni narod. Ti ljudi su često i u vlasti. To stvara bes i frustraciju tim narodima i oni ne uspevaju da konstituišu srednju klasu koja je faktor slobode i u Rusiji i u Ukrajini. Onda se javaljaju ekstremni pokreti od komunista do nacista. To su duboko destibilizovana društva i to je Zapad iskoristio. Prirodna je reakcija toga da se priključe nacistima jer se oni sećaju gladi i krivili su Staljina za to. To je jedna potpuno prirodna reakcija-rekao je Parivodić. 

 On smatra da je ruska kultura  spektakularna, ali državna organizacija je katastrofalna.

-Zbog toga svi oni koji su bili blizu ili pod ruskom čizmom beže od Rusije ko đavo od krsta.  Rusija nije uspela da napravi državni model koji je atraktivan za Ukrajince i ostavili su prostor ovima da to iskoriste. Smenjuju se proruski i prozapadni sistemi u Ukrajini i svi su korumpirani. To samo pospešuje frustraciju u naciji. Zašto Rusija nije uspela da konstituiše jednu nekorumpriranu vlast, ali to nije uspela ni u svojoj zemlji. Zato je Ukrajina pod patronatom Zapada. Ovo je očajnički potez Putina koji je uništava, a koji ozbiljno ugrožava budućnost Ukrajine i daj Bože da se to ne završi nekim nukleranim ratom. Zapad bi ovde morao da nađe meru ako je mudar. Ako Zapad hoće da slomi Rusiju onda će doći do nuklearnog rata.-kazao je Parivodić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter