Izvor: Happy BSC
25.04.2022 u 21:21
0

POČELA JE „ĆIRILICA“! Ovakav je PUTIN izbliza!

Počela je „Ćirilica“. 

Gosti Milomira Marića, ove nedelje su: Milan Parivodić, Bojan Dimitrijević, Slobodan Vladušić, Dragan Simeunović i Slavenko Terzić. 

– Ceo svet gleda na Ukrajinu, traži rešenje krize… Koliko će to da traje? Neki kažu trajaće decenijama, a posledice mržnja će ostati stotinama godina. Svetski mediji pokušavaju da od Putina naprave crnu legendu-rekao je Marić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Slavenko Terzić dok je kao  naš ambasador službovao u Moskvi  mnogo se puta  susreosa Putinom. Kakav je Vladimir Vladimirovič Putin kao čovek, ispričao nam je akademik Terzić. 

-Nisam se privatno družio sa Putinom, ali je on na mene ostavio utisak veoma sabranog i koncentrisanog čoveka. U ličnom kontaktu je veoma topao i neposredan. Kada sam predavao kreditive jednom prilikom, naša država je tražila milion dolara kredita za budžet, on je išao od ambasadora do ambasadora i kada je došao do mene, ja sam mu predao pozdrave  tadašnjeg predsednika Nikolića i on me je uhvatio za ruku i rekao mi: „Sad ćete dobiti 500 miliona,  a kasnije ćemo videti“.  Ispostavilo se da smo toliko i dobili od Rusije. Na mene je ostavio utisak vrlo obaveštenog čoveka. Shvatio sam da se prilikom svih susreta detaljno informiše o svakom sagovorniku. Moj lilčni utisak  je da on ne liči na čoveka kakvog ga danas predstavlja zapadna propaganda. On je oprezan čovek i političar. Nije hazarder i ne rizikuje. Posle prevrata u Ukrajini 2014. godine postojala je ideja da bi Rusija  još tada mogla da krene i da spreči ono što se poslednjih 8 godina tamo dešavalo. Međutim, on nije bio za to. On je duboko ukorenjen u istoriji svoga naroda. Trenutak u kome je on sada krenuo je poslednji trenutak u zaštiti bezbednosti Ruske Federacije. Ovo nije rat ukrajine i Rusije. Ovo je rat NATO-a i Zapada protiv Rusije i to je valjda jasno-kazao je akademik Terzić. 

-Rusija nikada nije krenula na Evropu. U poslednjih 200 godina  bilo je mnogo napada Evrope na Rusiju. Mislim da se radi o daleko dubljem i širem problemu. To je duboki animozitet zapadne hrišćanske kulture prema ruskoj civilizaciji. Ideja je da Zapad mora da se konačno obračuna sa ruskom kulturom. Oni ruše Puškinov spomenik u Ukrajini, a to je neshvatljivo.  To je veliki strateški pohod Evrope na čelu sa Amerikom na Rusiju. Nažalost, sve se to dešava na prostoru Ukrajine. Ona je deo istorijske Rusije. Raspadom SSSR-a raspala se i istorijska Rusija. Zato Putin vrlo često kritikuje Lenjinovo rešavanje nacionalnog pitanja. Granice između sovjetskih republika građene su na isti način kao i naše, bez konsultovanja volje naroda, bez bilo kakvog referenduma… Problem je vrlo star. Beč je još početkom 20 veka protežirao veliku Ukrajinu. U njihovom časopisu je predstavljana karta velike Ukrajine koja ide do Kaspijskog mora. Ono što je Beč radio na našim prostorima, to je radio i prema Rusiji. Mihail Gruševski je bio otac ukrajinske nacije, bio je profesor istorije. On je napisao istoriju Ukrajine-Rusi, koja je danas glavni izvor svih udžbenika u Ukrajini. On dokazuje da su Ukrajinu naseljavali stari Anti, koji su preci Ukrajinaca. On je pisao da Ukrajinci nemaju nikakve etničke veze sa Rusima, ali da su Ukrajinci civilizovali te severoistočne poludivlje narode kao što su Rusi. Na toj osnovi se stvara ideja o ukrajinskoj naciji i jeziku. Pripajanje Krima Ukrajini bi bila čvrst bedem protiv ruske opasnosti-to su govorili nemački nacisti. Dalju ideju razvija Hruščov-kazao je Terzić. 

VANDALIZMU NIKAD KRAJA! SA CRKVE SVETE PETKE NA KiM SKINUTA ZASTAVA SA GRBOM SPC!

Rusija nikada do sada nije dovodila u pitanje izdvajanje Donbasa i Luganska iz sastava Ukrajine. To stoji još  u Minksim sporazumima. Tražila je visok stepen autonimije i da se ruski jezik u toj oblasti proglasi državnim jezikom. Osam godina trajao je ekstremni obračun neonacističkih bataljona, desnog sektora, protiv ruskog naroda u Donbasu. Ovde je reč o manipulaciji NATO-a da se Ukrajina iskoristi kao poligon za konačni obračun sa Rusijom. To je poenta cele te priče. Stigmatizacija i kriminalizacija Putina ima samo taj cilj. Obračun sa Rusima po celoj Evropi je užasan. To se nikada nije dešavalo-rekao je Terzić. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

 

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter