Izvor:
04.02.2017 u 15:24
0

Direktor kancelarije za KiM Ðurić: POSTIGNUT DOGOVOR o uređenju oko mosta u Kosovskoj Mitrovici!

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da je jutros oko 02.30 u Prištini postignut dogovor o uređenju dela oko mosta u Kosovskoj Mitrovici što je, kako je ocenio, omogućeno diplomatskom aktivnošću Vlade Srbije i premijera Aleksandara Vučića.

"Iza nas je duga i neprospavana noć. Jutros oko pola tri predstavnici Srspke liste postigli su u Prištini dogovor sa predstavnciima privremenih institucija o tome kako će biti uređen deo u Kosovskoj Mitrovici oko mosta, uz podršku svih nas, koji smo bili uključeni. Tu su, kao svedoci, bili prisutni predstavnici EU i SAD", rekao je Ðurić za RTS.

On je ocenio da je to korak koji se može posmatrati sa "umerenim optmizmom", ukoliko dođe do sprovođenja.

Dogovor je, kako je naglasio, bio moguć zahvaljujući "upornoj i povećenoj" diplomatskoj aktivnosti, i činjenici da je premijer Vučić stao iza Srba na KiM, i da je pokazao u prethodnim danima da nikakvo nasilje, nikakvi jednostrani akti neće biti tolerisani.

Direktor kancelarije za KiM je istakao je da će u narednih dva-tri dana biti predstavljen nacrt tog dogovora, kao i da su predstavnici Srba bili zadovoljni "onim što je bilo na stolu".

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/Косовска Митровица

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter