Izvor:
06.10.2016 u 21:59
0

ĐURIĆ ,,ODUŠEVLJEN“ IZJAVOM KOCIJANČIČEVE: Nije šija nego vrat!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da je "oduševljen" izjavom Maje Kocijančić da se u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a kojima posreduje EU, ne radi o ultimatumima, već o primeni sporazuma koji su već dogovoreni sa obe strane, i upitao je gde je bila njena reakcija i komentar kada su Srbiju nazivali šakom jada.

– Ako to što EU radi Srbiji nije ultimatum, kako se to zove kada imate neku obavezu koja vam je nametnuta da je sprovedete, imate rok da je sprovedete i sankciju ako je ne sprovedete. Kako se to zove ako ne ultimatum – upitao je Ðurić u izjavi za Tanjug.

Ðurić je "upitao" Kocijančič i da li njena izjava znači da Priština ima rok da do nedelje formira Zajednicu srpskih opština i da će, ako je ne formira, imati sasvim drugačiji tretman i odnos od strane EU.

Ðurić ističe i da nije tačno da je u potpunosti usaglašen dogovor o telekomunijakicjama i Akcioni plan za njegovo sprovođenje, jer, kako kaže, da je sve usaglaašeno ne bi bilo potrebe za daljim razgovorom.

– Ne može se jednostrano razgovarati i takvim ponašanjem i ukoliko se nešto ne promeni i ukoliko se nastavi jednostrani pritisak, to i meni olakšava odluke koje treba da donesem u vezi sa svojim angažovanjem – rekao je Ðurić.

Ðurić je istakao da je izjava Kocinačič još jedan od pokazatelja da razgovor koji se vodi u Briselu, formalno sa tri strane, vrlo često postaje razgovor dve strane, u kojoj je Beorgad jedna strana.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je danas da se u okviru dijaloga Beograda i Prištine, a kojima posreduje EU, ne radi o ultimatumima, vec o primeni sporazuma koji su vec dogovoreni sa obe strane.

Ona je, odgovarajuci na pitanje dopisnika Tanjuga u Briselu, da potvrdi da li je vlastima u Beogradu ostalo da do nedelje prihvate ili odbiju dogovor o telekomunikacijama u okviru dijaloga sa Prištinom, rekla da se radi o primeni dogovora o telekomunikacijama postignutog još 2013. godine u okviru dijaloga Beograda i Prištine, ciji je Akcioni plan usledio 2015. godine, a na cijoj se implementaciji još radi.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter