Izvor: Happy BSC
03.11.2022 u 09:47
0

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: „Krenula je saradnja sa Egiptom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je sa Sisijem ugovor o strateškoj saradnji“

U današnjoj emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ gost je bio Dragan Marković Palma, lider JS, i on je ovom prilikom govorio o saradnji sa Egiptom i poljoprivrednoj situaciji u Srbiji.

Palma je za početak prokomentarisao odbijanje ministarske funkcije.

– Ja sam možda jedini političar koji nije toliko ambiciozan i ne treba mi funkcija da bih radio za Srbiju. I bez ministarske funkcije svuda sam primljen na najvišem nvou. I kad vidim kako se svađaju u svim partijama, ko će da bude ministrar, ko ima veće, a ko manje zasluge, ko je kada došao u stranku, ko je koliko članova doveo u stranku… – rekao je Marković, pa nastavio:

MINISTAR VUČEVIĆ NA HEPI TELEVIZIJI: „Predsednik Republike kao vrhovni komandat je izdao naredbu vojsci Srbije da bude u pripravnosti, da podigne nivo borbene gotovosti – kako bi mogla da odgovori na svaki zadatak!“

– Mnogo država sam obišao i napravio neke kontakte, posebno sa Egiptom i video sam da je to veliko tržište za Srbiju. Krenula je saradnja sa Egiptom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisao je sa Sisijem ugovor o strateškoj saradnji. Da ono što se uvozi u Egipat iz nekih drugih država daju prioritet srbiji. Jer ono što nas posebno interesuje su ti poljoprivredni proizvodi, da nam štale budu pune, da oni koji se bave poljoprivredom žive od svog rada. Danas onaj ko ima 10 hektara zemlje jako teško živi. Tržište i vreme je takvo. 

– To da ja budem minister poljoprivrede… Ja ću se boriti u parlamentu. Već sam spremio predloge, da se povećaju subvencije i da poljoprivredni proizvođači imaju koristi od toga. Oni imaju najveću štetu, i njih je zakačila ekonomska kriza i elementarne nepogode, a posebno suša. Jer im treba nekoliko god da se vrate, da pokriju ono što ulažu u proizvodnju – ispričao je Palma.

– Sada se pokazalo na popisu da mnogo manje ima građana koji žive na selu nego na predposlednjem popisu, veći broj tih ljudi je otišlo u grad, sela polako postaju pusta. Kad pođete za Rekovac, od deset kuća na jednoj je upaljena sijalica, znači da u devet kuća niko ne živi. Bila je jedna anketa prošle godine, u kom gradu bi voleli da živite ako bi morali da promenite mesto gde sad živite, Jagodina je na trećem mestu. Beograd je prvi prvi, Novi Sad drugi – rekao je on i dodao:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Zašto je Jagodina na trećem mestu? Baš kad smo kod sela, zato što je svaka ulica alsfaltirana na selu, posipani su putevi kamenom pored njiva. Kod nas se na njivu ide mercedesom, što nije slučaj nigde. Svako selo ima novi dom kulture, dva sportska terena sa rasvetom, kod nas se džabe vozite autobusom.

Palma je otkrio i na šta se najviše žale njegovi sugrađani i komšije:

– Kad je u pitanju selo, treba im siguran kupac, da znaju šta će da seju sledeće godine. Oni koji žive u gradu traže posao, ali mi imamo mali broj nezaposlenih.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter