Izvor: Happy BSC
29.04.2022 u 13:49
0

EU JE PRESEKLA – SRBIJA NE MOŽE SEDETI NA DVE STOLICE! Vučić je rekao ZOVI ZA 60 DANA! Američki senator OTKRIO šta je pričao s Vučićem o Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će se u naredna dva meseca izjasniti o odnosu prema Moskvi i Briselu, objavio je američki senator Kris Marfi nakon nedavne posete regionu i razgovora sa Vučićem u Beogradu.

Marfi je u autorskom tekstu, objavljenom na portalu chrismurphyct.medium.com, prepričavajući susret s Vučićem, naveo da mu je postavio pitanje hoće li Srbija stati uz demokratske države i uvesti sankcije Rusiji ili će nastaviti da „igra na obe strane“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nazovi me za 60 dana… Proveri jesam li učinio ono što sam ti rekao da ću učiniti“, citirao je Marfi Vučićev odgovor.

Marfi je naveo da je tokom godina „razvio odnos s moćnim predsednikom zemlje Aleksandrom Vučićem“ i ukratko prepričao njihov razgovor na Andrićevom vencu 19. aprila.

SRBIJA DA UVEDE SANKCIJE RUSIJI I DA PODRŽI UKRAJINU U RATU! Karen Donfrid OTVORENO REKLA šta je Amerika stavila na STO pred Vučića

„Često ručamo kada on dolazi u Vašington. Kad smo stigli u predsednički kabinet, srdačno je pozdravio našu delegaciju. Ni (Džejn) Šejhin ni (Tom) Tilis nikada nisu upoznali Vučića, pa sam naš susret započeo tipičnim, dugim nizom diplomatskih opaski o dugom prijateljstvu između naša dva naroda. Dva minuta nakon mog uvodnog monologa Vučić me prekinuo“, napisao je Marfi.

„Kris, Kris, Kris… mi se predobro poznajemo. Prestani sa formalnostima. Šta želiš znati? Reći ću ti“, kazao je Vučić.

„OK, Aleksandre“, odgovorio je, kaže, pomalo nervozno. „Želimo znati ovo – hoćete li stati uz demokratske nacije i sankcionisati Rusiju ili ćete nastaviti da igrate na obe strane„, pitao je Marfi.

To ih je, kako ističe, „uvuklo u dug i iskren razgovor o istorijskoj želji Srbije da, kako kažu na Balkanu, sedi na dve stolice – jednoj u Evropi i jednoj u Rusiji“.

„Vučić je godinama vešto upravljao tom ravnotežom, ali sada ga je invazija Ukrajine naterala na tačku odluke. Evropska unija, čiji član Srbija želi da postane, više neće pustiti Vučića da sedi na obe stolice. Moraće da izabere, a Vučića smo satima gurali na nekoliko kratkoročnih koraka koje je mogao napraviti prema pravom izboru“, ocenio je američki senator.

„Nazovi me za 60 dana“, rekao je navodno Vučić kada je sastanak prekinut. „Proveri jesam li učinio ono što sam ti rekao da ću učiniti“, dodao je.

„‘Dogovoreno’, rekao sam mu“, naveo je Marfi.

Troje američkih senatora je tokom četvorodnevne balkanske turneje posetilo Prišinu, Beograd i Sarajevo.

Prema saopštenju iz Vučićevog kabineta posle razgovora sa senatorima, predsednik Srbije istakao da je „unapređenje saradnje sa SAD jedan od spoljnopolitičkih prioriteta“ zvaničnog Beograda.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter