Izvor:
13.03.2024 u 17:02
0

FRANCUSKA VAŽAN PARTNER SRBIJI: Predsednik Srbije-„Odnosi SRB i FR dostigli izuzetan novo, važno strateško partnerstvo“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas posle razgovora sa direktorom za kontinentalnu Evropu Ministarstva spolјnih poslova Francuske Brisom Rokfejom da su odnosi dve zemlje dostigli izuzetan nivo, a da je strateško partnerstvo sa Francuskom od izuzetnog značaja.

„Sa zadovljstvom sam poželeo dobrodošlicu gospodinu (Bris) Rokfeju sa kojim sam razmenio mišljenje o dinamici političkog dijaloga Srbije i Francuske, bilateralnoj saradnji u svim oblastima od obostranog interesa, pitanju Kosova i Metohije, kao i o aktuelnim geopolitičkim dešavanjima“, napisao je Vučić na intagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

EU SE POTPUNO SLAŽE SA AMERIKOM: Narušeni odnosi zboz ponašanja Prištine

Kako je istakao, strateško partnerstvo sa Republikom Francuskom je od izuzetnog značaja. „Naši sveukupni odnosi su dostigli izutetan nivo, delom i zbog redovnog dijaloga sa predsednikom Emanuelnom Makronom, kome sam, još jednom zahvalio na ličnom angažmanu, kako u procesu normalizacije odnosa Beograda i Prištine, tako i na evropskom putu Srbije“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da su konstatovali i da se ekonomska saradnja dve zemlje poslednjih godina intezivno razvija i počinje da sustiže odlične političke odnose koje već imamo.

Sastanaku su prisustovali i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter