Izvor: Kosovo Online
04.01.2024 u 16:42
0

Građani na severu Kosova pozdravljaju odluku o ponovnom uvođenju vojnog roka u Srbiji

Građani Severne Mitrovice i Leposavića pozdravljaju odluku o ponovnom uvođenju vojnog roka u Srbiji. Kako kažu za Kosovo onlajn, smatraju da vojska disciplinuje čoveka i sprema ga za samostalni život, a pomaže i u radnoj disciplini i poštovanju nekih životnih normi.

Miodrag Antić iz Severne Mitrovice kaže da je za uvođenje vojnog roka jer vojska muškarce očeliči.

„Ja sam za. Pazite, za muškarca je veoma važna vojska, jer ga utera u jedan red. Očeliči ga u smislu da mora da poštuje nešto. I onda kad završi vojsku on je već sposoban da živi i da misli o samom sebi. Ovo ovako, ja ne znam… Inače sam za“, kaže on.

Sličnog mišljenja je i njegov sugrađanin koji ističe da bi se ponovo vratio u vojsku.

„Super, to bi bilo super. Imam 65 godina i vratio bih se u vojsku ponovo. Odlično, ne može biti bolje, sad bih se vratio ponovo, bih verujte. Vojsku treba svi da služimo, od 18 do 60-70 godina“, poručio je on.

Za jednog sugrađanina albanskog porekla, u inicijativi za uvođenje obaveznog služenja vojnog roka u Srbiji nema ništa problematično.

„Ja nisam Srbin, ja sam Albanac koji živi ovde, ali nema problema. Ništa posebno ne mislim, za sada je dobro“, rekao je on.

Dalibor Stefanović iz Leposavića smatra da bi služenje vojnog roka bilo korisno, ali dodaje da nije stručan da kaže koliko bi meseci trebalo da traje.

„Mislim da bi to bolje uticalo na disciplinu, na razvoj omladine. Nisam stručan da li je dovoljno četiri meseca, ali svakako bi bilo bolje da postoji služenje vojnog roka“, kazao je Stefanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter