Izvor: Tanjug
13.09.2022 u 16:04
0

Ivica Dačić poručuje: „Ni u kom slučaju, ni formalno, ni neformalno ne dolazi u obzir priznanje nezavinosti Kosova!“

Narodni poslanik i predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da će ta stranka podržati sve što je do sada uradila aktuelna vlast sa Aleksandrom Vučićem na čelu i dodao da bi bio blagotvoran konsenzus svih političkih faktora o Kosovu i Metohiji.

„Naša politička grupa, mi ćemo glasati za usvajanje izveštaja o razgovorima sa privremenim institucijama u Prištini“, najavio je Dačić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je kazao da je siguran da politika koju vodi aktuelna vlast „neće izaći iz onih postavki koje je Skupština Srbije podvukla 2013. godine.

„To je da ni u kom slučaju, ni formalno, ni neformalno ne dolazi u obzir priznanje nezavinosti Kosova „, istakao je Dačić.

Dačić je ocenio da postoje mnoge deklaracije i rezolucije koje se odnose na teritorijalni integitet Srbije, ali da se mnoge od njih ne primenjuju.

„Na žalost mnogi dokumenti koji postoje se ne primenjuju, pa čak i Rezolucija 1244, kojom je okončan rat i ona se smatra da ne važi praktučno u tom olitičko -pravnom poretku na Kosovu i Metohiji, što je u suprotnosti sa međunarodnim pravom“, kazao je Dačić.

On je podsetio da je i sam učestvovao u pregovorima u Briselu i dodao da ih je posle nastavio Aleksandar Vučić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i specijalni izaslanik nemačke Vlade za Zapadni Balkan Manuel Zaracin razgovarali su o novim zajedničkim projektima!

Dačić je ocenio da je postojao jedinstven pristup koji je omogućio da Srbija „ne dođe u težu poziciju, a da istovremeno štiti svoje interese.“

On je istakao da bi svi politički faktori u Srbiji trebalo da budu svesni situacije u kojoj se nalazimo.

„Da realno sagledavamo tu situaciju, da ne govorimo o mogućnosti časnih poraza, nego da probamo da ostvarimo neku politiku sa rezultatima“, rekao je Dačić.

On je dodao da u tom pogledu daje poodršku svemu što je SPS uradila sa Aleksandrom Vučićem i SNS u prehodnih 10 godina.

Dačić smatra da je neophodno nastaviti dijalog sa Prištinom, jer smatra da „drugi način za rešavanje pitanja Kosova ne postoji“.

On je kazao da „osuđuje sve one koji govore da je na KiM samo problem pitanje ljudskih prava“ i dodao da je to „uvek bilo pitanje sparatizma“.

Dačić je kazao da je u nekim pitanjima nemoguće ići unazad, a da je jedno takvo vraćanje pregovora o KiM u okvire UN.

Kazao je i da je kad je bio predsednik Vlade Srbije pre 10 godina razgovarao sa skoro svim predsednicima političkih stranaka o Briselskom sporazumu i da su svi sa tim bili upoznati.

„Konsenzus o Kosovu svih političkih faktora bio bi blagorodan i blagotvoran“, poručio je Dačić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter