Izvor: Tanjug
13.09.2022 u 16:09
0

Tim od 10 mladih stručnjaka iz Srbije učestvovaće na evropskom takmičenju u sajber bezbednost!

Tim od 10 mladih stručnjaka iz Srbije učestvovaće na evropskom takmičenju u sajber bezbednosti European Cyber Security C hallenge, koje se ove godine održava u Beču 28. septembra.

Na takmičenju će se 85 srednjoškolaca i studenata podeljenih u 16 timova takmičiti u rešavanju 10 izazova i oblasti sajber bezbednosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Događaj, čiji je ovogodišnji domaćin Austrija, organizuje se po osmi put i realizuje se pod pokroviteljstvom Agencije Evropske unije za sajber bezbednost (ENISA), Evropske komisije i organizacije Cyber Security Austria, navodi se na sajtu PC Press.

Reprezentacija Srbije koju čine mladi talenti uzrasta od 18 do 25 godina, imaće priliku da razmene iskustva i znanja sa vršnjacima iz drugih zemalja, kao i da se takmiče u rešavanju zadataka iz oblasti sajber sigurnosti, bezbednosti mobilnih uređaja, kripto zagonetki, reverznog inženjeringa i digitalne forenzike.

„U okviru pripreme za takmičenje u Beču, naš tim je učestvovao na nekoliko globalnih onlajn takmičenja koja su bila otvorena za sve. Cilj pripremne faze je bio da se uspostave metode za saradnju tokom takmičenja i razmeni iskustvo i znanje između članova tima. Stariji članovi tima poseduju značajno iskustvo u ovakvim takmičenjima pa je kroz pripremnu fazu identifikovano ko može predvoditi tim u rešavanju izazova iz različitih kategorija računarske sigurnosti“, kaže trener tima Srbije Nikola Todorović.

Ambasada Rusije u Sarajevu poručuje: Ne sumnjamo da Centar za komunikacije NATO-a, Ambasada SAD ili Delegacija EU imaju čoveka koji će izvršiti sajber napad u BiH, za koji će optužiti Rusiju!

Članovi tima izabrani su tokom ovogodišnjeg ciklusa nacionalnog takmičenja „Serbian Cybersecurity Challenge SCC“ koje se organizuje treći put u okviru projekta „Sajber heroj“ koju sprovodi fondacija Mreža za sajber bezbednost.

Cilj projekta je podizanje kapaciteta u oblasti sajber bezbednosti kroz vannastavni rad sa studentima i srednjoškolcima.

Od ove godine, u organizaciji projekta „Sajber heroj“ uključena je i Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS).

„Edukacija mladih jedan je od najboljih načina da se radi na podizanju nivoa sajber bezbednosti, jer će mladi naučene lekcije primenjivati kasnije u radu i karijeri“, smatra direktor Fondacije RNIDS Dejan Ðukić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter