Izvor: Tanjug
13.09.2022 u 15:54
0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i specijalni izaslanik nemačke Vlade za Zapadni Balkan Manuel Zaracin razgovarali su o novim zajedničkim projektima!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i specijalni izaslanik nemačke Vlade za Zapadni Balkan Manuel Zaracin razgovarali su danas o aktuelnoj saradnji u oblasti omladine i o novim zajedničkim projektima i jačanju prijateljskih odnosa dve zemlje.

Jedna od tema razgovora bila je dugogodišnja saradnja Ministarstva omladine i sporta i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) koja obuhvata niz zajedničkih projekata, podršku u kreiranju Nacionalne strategije za mlade za period od 2015. do 2025. godine, uspostavljanje Nacionalne asocijacije kancelarija za mlade i podsticanje uključivanja mladih u procese donošenja odluka na lokalnom i globalnom nivou.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kroz realizaciju projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih” skoro 13.000 mladih od 15 do 35 godina imalo je priliku da se zaposli, samozaposli ili učestvuje u obukama za bolje pozicioniranje na tržištu rada, a u toku je implementacija projekta ”Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Republici Srbiji” koji će doneti višestruke direktne koristi mladima u ruralnim sredinama sa ciljem unapređenja ekonomske i socio-kulturološke perspektive mladih.

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa specijalnim predstavnikom Vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom!

Sagovornici su istakli i punu posvećenost Srbije unapređenju povezivanja mladih kroz rad Regionalne kancelarije za saradnju mladih na Zapadnom Balkanu čime su stvorene mogućnosti da mladi iz Srbije kroz realizaciju projekata, poput ”Superškole” koji se sprovodi u saradnji sa GIZ-om, sa vršnjacima iz regiona dele iskustva, uče jedni od drugih i iniciraju određene aktivnosti. Udovičić i Zaracin razgovarali su i o predstojećem Berlinskom samitu u okviru kojeg će Regionalna kancelarija za saradnju mladih na Zapadnom Balkanu organizovati i sprovesti Forum mladih.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter