Izvor: Tanjug
13.09.2022 u 15:09
0

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa specijalnim predstavnikom Vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom!

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa specijalnim predstavnikom Vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom o situaciji u regionu i predstojećem samitu Berlinskog procesa, koji će biti održan u novembru ove godine.

Brnabić je istakla da je saradnja u regionu, kao i sa svim partnerima koji doprinese toj saradnji, strateško opredeljenje Srbije u cilju ne samo ekonomskog razvoja regiona već i kao ideje povezivanja i ujedinjenja Zapadnog Balkana i njegovog približavanja Evropskoj uniji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naša zemlja pruža podršku Berlinskom procesu, istakla je premijerka podsetivši da je Srbija snažno podržala ideju Zajedničkog Regionalnog Tržišta u okviru procesa, koja se odnosi na slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala, a za koje je usvojen i Akcioni plan u novembru prošle godine.

Zaracin je uspostavljanje zajedničkog tržišta označio kao trenutno najznačajniji projekat i izrazio očekivanje da će ove i slične inicijative omogućiti stvaranje prosperitetnijeg okruženja i dati konkretne rezultate i benefite za stanovnike regiona.

Istakao je da je Nemačka posvećena napretku Zapadnog Balkana i podršci evropskim integracijama regiona.

ŽELIM DA KLIČEM MIRU I NAPRETKU! Vučić: „Srbija pokušava što je moguće više da uradi kako bismo imali mir sa Albancima“

Govoreći o predstojećem samit naveo je i da će u svetlu aktuelne situacije važne teme biti klimatska zaštita i energetska bezbednost regiona.

Kada je u pitanju dijalog Beograda i Prištine, Brnabić je navela da se Beograd zalaže za nastavak razgovora pod okriljem Evropske unije, koji je i jedini mogući put za postizanje održivog dogovora i normalizaciju odnosa.

Zaracin je čestitao je predsednici vlade na novom mandatu i izrazio uverenje da će se politički dijalog i saradnja i sveukupni odnosi sa Nemačkom i dalje razvijati.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter