Izvor: Happy BSC
23.03.2022 u 16:11
0

IVICA DAČIĆ U „POSLE RUČKA“: Nema dileme, Srbija je na strani Rusije! AKO IZGUBIMO PODRŠKU RUSIJE, ONDA NEMAMO VIŠE NIČIJU!

O podeljenosti našeg naroda po pitanju dešavanja u Ukajini, Ivica Dačić, lider SPS-a, rekao je u emisiji „Posle ručka“ na TV  HAPPY: 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

-Nije tačno da smo podeljeni po pitanju Ukrajine i Rusije. U Srbiji je samo 6% na strani Ukrajine, 40% na strani Rusije, a ostali su neopredeljeni.  Srbija ne želi rat, ali na čijoj su strani simpatije, tu nema dileme. Putin jer ujedino zapad protiv sebe, ali isto tako,  zapad je ujedinio Rusiju. Sada ih je tamo 70% koji podržavaju rusku intervenciju. Stvara se jedna klima u Rusiji opravdanosti intervencije u Ukrajinu. Netačno je da bismo dobili nešto ako bismo bili protiv Rusije. Rusija će preživeti bez nas, ali mi ćemo izgubiti njihovu podršku. Ako njIh izgubimo, onda nemamo ničiju podršku. Ne možemo da prihvatimo da neko naruši teritorijalni integritet i da se to zove Milosrdni anđeo,a  ovo ovamo da se zove drugačije.  Kada je u pitanju teritorijalni integritet, onda bi trebalo zapad da povuče priznanje Kosova pa ćemo da pričamo.  Oni ne da neće da povuku, oni traže i da uđe Kosovo u NATO i UN.  A traže od nas da se posvađamo sa jedinim koji može da nas brani. Ja evo pitam kakve su posledice po Prištinu što ne poštuje Briselski sporazum i što neće da da Srbima da glasaju. Oni njima ničim ne prete. Tu je licemerje. Zašto ne nateraju Kurtija, Murtija da daju da se glasa na Kosovu. Zato naš narod nikad neće biit na strani onih koji su bombardovali našu zemlju. Oni nama ne kažu kada je ulazak u EU. Netačno je da ako se uskladimo sa njihovim stavovima, da će biti sve u redu. Uvek će imati još zahteva. Tražiće nezavisnost Kosova. Trebalo bi da naučimo da gledamo svoj interes. 

Dačić dalje kaže:

-Da li iko veruje da je Kurti jači od Kvinte? To je smešno. Oni hoće da nas nateraju da priznamo nezavisnot Kosova. Opet protestuju na Kosovu. Veoma je delikatna situacija. Vrši se pritisak na Srbe, ugroženi su.  Nije problem da se održe izbori na Kosovu, ali to je povod da dođe do incidenata. Vučić je imao neprijatan razgovor sa kvintom i na sve ovo im ukazao, da očigledno igraju dvostruke igre.

Lider SPS dodaje:

-Međunarodni sud pravde je doneo savetodavno mišljenje po pitanju kosovske nezavisnosti, gde kaže kako to nije u neskladu sa međunarodno pravnom poretkom. Kako će sad da se utvrdi da Donjecka to nije isto uradila. Kada smo tužili NATO, rekli su da nisu nadležni za to. Evo razmatra se da Rusiju izbace iz UN. 

O medijskom ratu

-Teško je reći šta se može uraditi sa medijskom propagandom. Uvek se propaganda vodila u cilju nečijih interesa. Imali ste cilj recimo opravdati napade pa se shodno tome traže medijske kuće koje to plasiraju. Pre 100 godina je bilo isto. Nikada se zapad nije saglašavo da BiH bude srpska. Srbija nikada nije bila podudarna sa interesima velikih sila. Osim sa Rusijom. Sa njima nikada nismo imali ratove. Ne bih se ja sekirao zbog velikih sila, ubeđen sam da neće doći do velikih sukoba jer to bi dovelo do uništenja svih nas, rekao je Ivica Dačić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter