Izvor: Tanjug
29.11.2020 u 08:41
0

IZBORI: Severna Kosovska Mitrovica i Podujevo danas biraju GRADONAČELNIKE uz POSEBNE MERE na biralištima

U kosovskim opštinama Severna Mitrovica i Podujevo danas će biti održani izbori za gradonačelnike, a budući da se obe opštine nalaze u tzv. crvenoj zoni sa najvećim brojem zaraženih koronom, glasaće se uz primenu svih epidemioloških mera.

SvI sa pravom glasa moći će da glasaju od 7 sati ujutru do 19, a budući da je na snazi policijski čas od 19 do pet ujutru, Centralna izborna komisija tražila je i dobila dozvolu da se kretanje produži do 21 sat.

Vanredne izbore u dvema opštinama 20. oktobra raspisao je bivši kosovski predsednik Hašim Tači.

ZANIMAĆE VAS

VLADIMIR BOŽOVIĆ MORA DA NAPUSTI CRNU GORU! Ambasador Srbije proglašen za PERSONU NON GRATA

VAKCINACIJA PROTIV KORONE POČINJE 7. DECEMBRA! Evo ko će primiti prve doze!

Održano prvo izvlačenje „UZMI RAČUN I POBEDI 2020“ Ključ od stana otišao u ruke Maje iz Paraćina!

SRBIJA PROTERALA TARZANA Ministarstvo spoljnih poslova: Ambasador Crne Gore je PERSONA NON GRATA

Severna Mitrovica ostala je bez gradonačelnika kada je Goran Rakić iz Srpske liste postao zamenik premijera privremenih institucija u Prištini i ministar administracije lokalne samouprave u vladi Avdulaha Hotija.

Za predsednika opštine Severna Mitrovica nadmetaće se četvorica kandidata.

Kandidat Srpske liste je Milan Radojević, Dušan Milojević nastupa kao nezavisni kandidat, a za gradonačelnika će se nadmetati i Fljorent Ademi iz Demokratske partije Kosova i Erden Atić iz Pokreta Samoopredeljenje.

Od ukupno 27 biračkih mesta, na kojima će moći da glasa 23.313 birača, na 22 u većini glasaju Srbi, a na pet Albanci.

Prema uputstvu koje je usvojila Centralna izborna komisija, birači će morati da nose zaštitne maske i da nakon verifikacije UV lampom dezinfikuju ruke alkoholnim gelom, a na licu mesta će se procenjivati koliko birača može da glasa u istom trenutku.

Nakon pokazivanja identifikacionog dokumenta glasači će morati da uklone masku kako bi ih član biračkog odbora identifikovao, a zatim ponovo da je stave, da bi nakon glasanja, birači ponovo dezinfikovali ruke alkoholnim gelom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

CIK je odlučio da broj akreditovanih posmatrača iz iste organizacije i istog političkog subjekta, bude po jedan na svakom biračkom mestu, a ovo je ujedno i prvi put da misija OEBS-a neće pružati tehničku podršku na izborima na severu Kosova.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter