Izvor: BSC Happy
21.12.2023 u 11:01
0

IZJAVA VLADE SRBIJE POVODOM IZJAVE MEĐUNARODNE MISIJE ZA POSMATRANJE IZBORA OEBS/ODIHR

Izjava Vlade Republike Srbije povodom Izjave međunarodne misije za posmatranje izbora OEBS/ KDIPLj o preliminarnim nalazima i zaključcima u vezi sa vanrednim parlamentarnim  zborima održanim 17. decembra 2023. godine.

Vlada Republike Srbije upoznata je sa sadržajem Izjave o preliminarnim nalazima i zaključcima Misije OEBS/KDIPLj za međunarodno posmatranje izbora u vezi sa vanrednim parlamentarnim izborima održanim 17. decembra 2023. godine. Ovaj korak predstavlja nastavak dugogodišnje saradnje srpskih organa sa Kancelarijom OEBS za demokratske institucije i ljudska prava, a koja je ključna za unapređenje izbornog sistema u Srbiji.

Srpske organi su pokazali dosledan i posvećen pristup u sprovođenju preporuka iz prethodnih izveštajaKDIPLj o izborima. Takvi napori uključuju obimne aktivnosti nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, predsedničkih izbora 2017. godine, i vanrednih parlamentarnih izbora 2016. godine. Rezultati implementacije potvrđuju ovu posvećenost: 14 preporuka je u celosti sprovedeno, 14 preporuka je u najvećoj meri implementirano, dok je 29 preporuka delimično usvojeno. Ovaj napredak ukazuje na nepokolebljivu posvećenost Srbije u poboljšanju izbornih uslova i jačanju vladavine prava i demokratskih procesa, u saradnji sa EU, OEBS/ KDIPLj-om i drugim relevantnim partnerima.

Vlada Srbije i nadležne institucije iščekuju Konačni izveštaj Misije za posmatranje izbora KDIPLj-a za vanredne parlamentarne izbore 2023. godine. Srpski organi su u potpunosti spremni da pruže pojašnjenja za pokrenuta pitanja, angažuju se na daljem unapređenju izbornog ambijenta i da nastave rad u saradnji sa OEBS/ KDIPLj u sprovođenju njihovih preporuka. Ova posvećenost pokazuje opredeljenje Republike

Srbije ka jačanju svojih demokratskih institucija i principa dobrog upravljanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter