Izvor:
18.09.2023 u 19:14
0

JAČANJE SARADNJE SA UAE: Uskoro slobodna trgovina sa Emiratima

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je Vlada Srbije u prethodnim godinama pokazala da je okrenuta podršci privatnom sektoru i privlačenju novih investicija, a Sporazum o slobodnoj trgovini sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) će dodatno podstaći nove investicije iz ove izuzetno bogate države.

DAČIĆ U UJEDINJENIM NACIJAMA: Počeo Samit o ciljevima održivog razvoja (VIDEO)

Momirović, koji boravi u dvodnevnoj radnoj poseti UAE, istakao je da je danas potpisan strateški dokument sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata kojim i u formalnom smislu počinju pregovori o slobodnoj trgovini između dve zemlje.

Ministar je ocenio da ekonomski odnosi Srbije i UAE prate dobre političke odnose, i odvijaju se kroz trgovinsku saradnju, investicione projekte, kao i kroz strateška partnerstva što se najbolje može videti kroz projekat „Beograd na vodi“, investicije kompanija „Al Dahra“ i „DP World“ koja investira u luku Novi Sad, kao i mnoge druge investicije kompanija iz ove zemlje.

Ministar Momirović je danas održao bilateralni sastanak sa državnim ministrom za spoljnu trgovinu Ujedinjenih Arapskih Emirata Tanijem bin Ahmed Al Zejudijem.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter