Izvor:
10.05.2018 u 22:59
0

JOKSIMOVIĆ SA DELEGACIJOM VENECIJANSKE KOMISIJE: Srbija je u otvorenom i inkluzivnom procesu debate svih zainteresovanih subjekata!

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa delegacijom Venecijanske komisije -savetodavnog tela Saveta Evrope koje pruža pravnu pomoć državama članicama radi postizanja evropskih pravnih i institucionalnih standarda u segmentima demokratije, ljudskih prava i vladavine prava.

Tokom razgovora, ministarka je istakla da je Srbija u otvorenom i inkluzivnom procesu debate svih zainteresovanih subjekata, pripremila predlog ustavnih amandmana koje smo poslali Venecijanskoj komisiji, čije odgovore i preporuke očekujemo u junu. Joksimović je ocenila da su od izuzetnog značaja reforme u poglavlju 23. zbog potrebe jačanja nezavisnosti i efikasnosti pravosuđa u Srbiji.

Ministarka za evropske integracije pozdravila je otvorenost i zainteresovanost delegacije Venecijanske komisije da u direktnim razgovorima sa svim zainteresovanim učesnicima ovog procesa dođu do adekvatnih saznanja.

Predstavnici Venecijanske komisije ukazali su da je tokom sprovođenja reformi u pravosuđu, kroz ustavne amandmane, neophodna i važna komunikacija svih aktera od kojih i zavisi njena realizacija i da su upravo iz tih razloga želeli da čuju stavove svih.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter