Izvor: TANJUG
19.10.2023 u 17:13
2

KFOR: Na KiM stiglo 200 britanskih i više od 130 rumunskih vojnika

Misija KFOR-a saopštila je danas da je na Kosovo i Metohiju stigao kontingent od 200 britanskih i više od 130 dodatnih vojnika iz Rumunije, u cilju jačanja snaga misije na KiM.

Kako se navodi u saopštenju, iz Velike Britanije je stiglo 200 vojnika 1. bataljona Kraljevskog puka princeze od Velsa koji su se pridružili kontingentu od 400 britanskih vojnika koji se već nalaze na Kosovu i Metohiji.

Dodaje se da su dodatne trupe stigle na KiM kako bi se ojačalo prisustvo KFOR-a na severu i poboljšalo patroliranje duž adminsitrativne linije, nakon „napada na kosovsku policiju 24. septembra i povećanja tenzija u regionu“.

PETRONIJEVIĆ O REZULUCIJI EP: Dokument deluje uravnoteženo, ali izručenje Radoičića ne dolazi u obzir (VIDEO)

Odluka o raspoređivanja trupa je doneta na zahtev vrhovnog komandanta NATO-a za Evropu, a odobrili su je saveznici u Severnoatlantskom savetu, kako bi se osiguralo da KFOR ima snage da ispuni svoj mandat Ujedinjenih nacija o održavanju bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve ljude na KiM, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da KFOR deluje u skladu sa svojim mandatom prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i da trenutno na KiM ima više od 4.500 vojnika iz 27 NATO saveznika i partnera. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “KFOR: Na KiM stiglo 200 britanskih i više od 130 rumunskih vojnika”

  1. Jel vidite, na delu je ko šta osvoji ratovanjem , sto odsto će biti tako ili s etome nadaju i Izarelci i Albanci , jer se radi sve u cugu , a gde je pravo, gde je Zakon, gde su UN , alo ne mislim na novine Alo , dokle više sa tom vašom neleglanom, nezakonitom, neprirodnom lažnom državom , ima Rusi da vam napadnu Bazu a kada Baze ne bude više bilo to će biti kraj i lažnoj državi .

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter