Izvor: Tanjug
23.06.2023 u 08:36
0

KURTI PODVIO REP? Potrebni su novi izbori na severu…

Da li je ovo samo još jedna od taktika?

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da su potrebni novi izbori u četiri opštine na severu Kosova i Metohije jer je izlaznost bila mala i dodao da razume da je legitimitet nepotpun.

POČEO SASTANAK BORELJA I KURTIJA U BRISELU: Prisutan je i specijalni izaslanik EU za dijalog

„S druge strane, moramo da nađemo pravno rešenje, a ne da radimo mimo zakona. Moguća je peticija građana, u kojoj će se zahtevati da se prekine mandat gradonačelnika tih opština. Spreman sam da pomognem u tome, ali ne možemo da idemo diktatom na gradonačelnike i nezakonskim rešenjima, to bi stvorilo dodatni problem“, rekao je Kurti novinarima u Briselu.

On tvrdi da policijske akcije na severu KiM su „reakcije raznih nasilnih ekstremista“, kao i da nisu akcije policije, već reakcije.

„Kriminalne grupe napadaju Kfor, policiju, novinare. Najpre treba da se otarasimo kriminalnih elemenata, a potom, obećali smo da će biti smanjeno prisustvo naše policije u opštinskim zgradama“, dodao je Kurti. On je rekao da normalizacija odnosa treba da se desi putem implementacije Osnovnog sporazuma.

„Utisak mi je da je Srbija rekla ‘da’ sporazumu, a sada se kaje i želi da opstruira implementaciju. Moramo da implementiramo što pre sporazum, i da Kosovo ima normalne odnose sa Srbijom. EU, Brisel, su mesto gde treba da rešavamo probleme, ali zato treba više energije, insistiranja i ozbiljnosti“, rekao je Kurti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter