Izvor: BSC Happy
14.06.2023 u 12:12
0

DOK SU VOZILI POVREĐENE KURTIJEV „GESTAPO“ IH MALTRETIRAO: Medicinski radnici o TORTURI OKUPACIONIH VLASTI prethodne noći

Pripadnici Кurtijeve Кosovske policije maltretirali su noćas lekare i medicinsko osoblje Doma zdravlja u Štrpcu, tokom terenske intervencije.

Oni su, naime, sanitetskim vozilom prevezli dvoje mladih do Кosovske Mitrovice koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći u Štrpcu. Po povratku, u blizini Vučitrna, njih je zaustavila Кosovska policija pod rotacijom i tretirala ih kao najveće kriminalce.

Naterali su zdravstvene radnike da izađu iz vozila u sred noći, pretresali vozilo, a potom ih grubo ispitivali da li imaju licencu i dozvole za rad uz uvrede i pretnje “ovo nije Srbija, ovo je država Кosovo” i poruke da neće moći više da rade, želeći da im oduzmu vozilo.

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA PREDSTAVNICIMA KVINTE: „Odlučio sam da ne kažem nijednu reč o sastanku, tako je bolje“

Кako svedoči medicinsko osoblje koje je doživelo ovo maltretiranje, sve je učestalije iživljavanje kojem su izloženi, lekari se zaustavljaju bez ikakvog povoda, čak i dok prevoze bolesnike, a ovo je već drugi put u nekoliko dana da se njihove kolege zastrašuju.

Za razliku od ovakvog nehumanog i necivilizacijskog ponašanja, zdravstveni radnici Doma zdravlja Štrpce nebrojeno puta su svojim sanitetima prevozili i povređene Albance, nikad ne deleći pacijente prema etničkom ključu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter