Izvor: KOSOVO-ONLINE
25.09.2023 u 07:47
1

LAJČAK POVODOM SITUACIJE NA KIM: Dijalog je neophodan, moramo pronaći put napred

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak oglasio se još jednom povodom događaja na severu Kosova, rekavši da „ovaj užasan napad dodatno naglašava neophodnost preventivne diplomatije i dijaloga“.

Lajčak je i istakao i da će se u narednim danima, u potpunosti fokusirati na pronalaženje puta napred.

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO: „Plašim se da će biti još lošije, odluke narednih dana“

Po povratku iz Njujorka, dočekala me šokantna vest o napadu na kosovske policajce na severu Kosova. Takav kukavički čin nasilja je duboko zabrinjavajući i protivno je samim principima mira i saradnje. Moje srce je uz žrtve, njihove porodice, prijatelje i kolege. Ovaj užasan napad dodatno naglašava neophodnost preventivne diplomatije i dijaloga, što je naglašeno tokom prošle nedelje, kada sam učestvovao na nedelji visokog nivoa Generalne skupštine UN u Njujorku. Razgovarao sam sa brojnim liderima i kolegama iz celog sveta. Na ovaj ili onaj način, svi smo istakli važnost dijaloga i saradnje – napisao je Lajčak na Fejsbuku i nastavio.

– Takođe sam se sastao sa šest predsednika Zapadnog Balkana i visokim zvaničnicima UN, u diskusiji o regionalnoj dinamici. Visoki predstavnik Borrelj je takođe bio domaćin tradicionalnog ručka za Zapadni Balkan kako bi uskladili naše poruke za ovu sedmicu na globalnoj sceni. Da bih pronašao put napred u regionu, a posebno u dijalogu, vodio sam strateške razgovore sa našim 🇺🇸 partnerima. Ove godine sam posebno cenio večeru sa bivšim predsednicima Generalne skupštine i sadašnjim predsednikom 78. zasedanja Generalne skupštine UN. Bilo je sjajno vratiti se u UN, ali posle nedelju dana „globalnih brzih spojeva“ došlo je vreme da se vratim u Brisel. U narednim danima, u potpunosti ću se fokusirati na pronalaženje puta napred – izjavio je Lajčak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LAJČAK POVODOM SITUACIJE NA KIM: Dijalog je neophodan, moramo pronaći put napred”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter