Izvor: Tanjug/kosovo online
25.09.2023 u 08:13
0

I DALJE ZABRANJEN ULAZ U BANJSKU: Selo na Kosovu u kojem je došlo do sukoba još uvek „zatvoreno“

U selo Banjska u opštini Zvečan, na severu KiM, jutros se i dalje ne može ući ni izaći, nakon što je juče, posle pokušaja Srba da blokiraju put u tom selu, došlo do sukoba u kojem je poginulo troje Srba i jedan pripadnik kosovske policije.

Kako je  rekao policajac na punktu na ulazu u selo, unutra su forenzičke ekipe i tek pošto završe uviđaj, biće situacija normalizovana.

Sva tri prilaza selu Banjska, iz pravca Zvečana, Zubinog Potoka i sa magistralnog puta Kosovska Mitrovica-Leposavić su blokirana.

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO: „Plašim se da će biti još lošije, odluke narednih dana“
Direktorka bolnice u Južnoj Mitrovici saopštila je da jedan ranjeni napadač na kosovsku policiju, nakon ukazane lekarske pomoći, prebačen u Univerzitesko kliničko centar u Prištini, prenosi Kljan Kosova.

Kako je dodala ranjenik ima prostrelne rane i prelom.

„Došao je ovde sa stabilnim parametrima i sa stabilnim je odvežen u Prištinu i tamo očekujemo da mu ništa neće ugroziti život. Imamo svoje timove, ali imamo i pojačanje iz Univerzitetskog kliničkog centra Kosova. Osoba je imala prostrelne rane, ulazne i izlazne rane, a sa druge strane je bio i prelom”, rekla je ona.

Porodica ubijenog policajca Kurtiju, „Bavite se dijalogom, ali ne koristite policiju“na severu

Bliski rođak ubijenog policajca Afrima Bunjakua, Artan Bunjaku, poručio je premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju da se se uključi u dijalog sa Beogradom i da ne koristi Kosovsku policiju na severu.

„Pozivam premijera Kosova da se uključi u pregovore, da se suzdrži od upotrebe policije na severu i da spreči dalje gubitke života“, rekao je Artan Bunjaku, prenosi Ekonomija onlajn. Kazao je da je porodica šokirana dobijenom vešću o Afrimovoj smrti.

„I sam sam policajac i dobro znam situaciju na severu. Molim da se ovakvi slučajevi ne ponove i da policajci ne gube živote“, apelovao je Artan Bunjaku.

Policajac Afrim Bunjaku ubijen je rano jutros u selu Banjska, gde je došlo do oružanog okršaja policije i nepoznatih napača.

Kako javlja reporter Kosova onlajn, duž magistralnog puta Severna Mitrovica – Raška na nekim mestima ka pojedinim selima, od Banjske do Leposavića, mogu se videti stacionirani policijski džipovi u mraku, ali se gotovio nijadan policijski auto ne može videti od Leposavića do Jarinja, osim specijalne policije u obližnjoj bazi.

U Severnoj Mitrovici i Zvečanu, tek po koji prolaznik koji je izašao do obližnje apoteke ili po neku namirnicu.

Prisustvo specijalaca je vidiljivo na nekim raskrnicama, a svi su naoružani dugim cevima.

Situacija na prelazu Jarinje je nepromenjena, pa se još uvek, kao i celog dana, može izaći sa Kosova, ali putnički automobili, pa čak ni pešaci, ne mogu da uđu na Kosovo.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter