Izvor: tanjug
19.10.2023 u 12:31
0

LOŠE VESTI IZ BRISELA: EP usvojio rezoluciju kojom se poziva na uvođenje mera protiv srpskih vlasti zbog Banjske

Evropski parlament usvojio rezoluciju o nedavnim dešavanjima u dijalogu Srbije i Kosova, a kojom se Savet EU i Evropska komisija pozivaju da uvedu mere protiv Vlade Srbije ukoliko se dokaže njena direktna umešanost u napad koji se 24. septembra dogodio u Banjskoj na severu Kosova.

Da je rezolucija usvojena na društvenoj mreži X je saopštio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik.

„Potrebna nam je puna istraga o napadu Banjskoj i ispunjenje pravde. Beograd i Priština moraju takođe da se vrate mirnom i konstruktivnom dijalogu uz posredovanje EU“, poručio je Biličk nakon izglasavanja rezolucije u EP.

ISTORIJSKI ZNAČAJ ZA SRBIJU: Predsednik Vučić „Ono što smo postigli u Kini ima istorijski značaj“

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj objasnio je u izjavi evropskom dopisniku N1, uoči početka današnje sednice u Strazburu, da eventualne mere ne bi bile usmerene prema građanima Srbije.

„Poruka je jasna – mi ne sanksiconišemo građane, nisu sankcije protiv Srbije. Prvo treba da se obavi istraga, da Srbija učestvuje punim opsegom, i oni koji su počinioci, inicijatori, organizatori.. oni će biti sankcionisani, ali tek kad se utvrde sve činjenice“, objasnio je Grošelj.

Grošelj je rekao da je lično zadovoljan tekstom rezolucije, i da je ostvaran dobar kompromis, jer je to prva rezolucija oko koje, kako je istakao, postoji saglasnost skoro svih političkih grupacija u Evropskom parlamentu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter