Izvor: Tanjug
04.07.2022 u 16:24
0

Mađarski šef diplomatije UPOZORAVA: „Ilegalne migracije biće sve ozbiljniji problem i za Srbiju i za Mađarsku!“

 Ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto ocenio je danas da će ilegalne migracije biti sve ozbiljniji problem i za Srbiju i za Mađarsku, s obzirom na to da će u pojedinim delovima sveta usled sukoba u Ukrajini nastupiti nestašica hrane.

„Nećemo dozvoliti ulazak nijednom ilegalnom migrantu na teritoriju Mađarske i ne treba da pokušavaju ni da dolaze u Srbiju, jer neće imati mogućnosti da nastave svoj put preko Mađarske. Mi ćemo Srbiji pomoći da zaštiti svoju granicu“, rekao je Sijarto u Subotici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je to izjavio nakon potpisivanja sporazuma sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem, između Vlade Srbije i Mađarske kojim se reguliše granična kontrola u drumskom, železničkom i vodnom saobraćaju.

Sijarto je ocenio i da su sankcije kojima je EU odgovorila na ratnu situaciju u Ukrajini, dovele do sve veće inflacije i migracionih talasa.

„Na istočnoj strani u našu zemlju dolazi više od deset hiljada ljudi, a ukupan broj izbeglih lica iz Ukrajine koja su ušla u Mađarsku do danas je 820 hiljada“, naveo je on.

Međutim, istakao je da se pojavio problem ilegalnih izbeglica sa južne granice Mađarske, gde je ove godine evidentirano 110.000 migranata.

„Ti migranti su sve opasniji, agresivniji i naoružani. To više nije pitanje ljudskih prava, nego pitanje bezbednosnog rizika obe zemlje. Želeo bih da pojasnim tim ljudima koji napadaju naše policajce ili se ponašaju agresivno u Srbiji, da oni nemaju nikakvo pravo da uđu na teritoriju Mađarske“, kazao je Sijarto.

Smatra da Srbija i Mađarska treba da budu spremne na nove pretnje ovakave vrste, jer zbog rata u Ukrajini u mnogim delovima sveta dolazi do gladi.

Srbija i Mađarska potpisale sporazum o graničnoj kontroli!

Sijarto smatra i da Brisel i nevladine organizacije koje, kako je rekao, podržava Soroš, treba da prestanu sa svojom propagandom, jer je ovo „minut posle dvanaest“.

„Molimo ih da ne podstiču migrante da ilegalno prelaze naše granice i na taj način krše suverenitete Mađarske i Srbije“, kazao je on.

Podsetio je da je u Subotici nedavno došlo do sukoba migranata, koji se završio smrtnim ishodom i dodao da odgovornost za to snose oni koji podržavaju ilegalnu migraciju.

Takođe, rekao je i da njegova zemlja na istoku i dalje prihvata i dozvoljava ulazak ratnim izbeglicama iz Ukrajine.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter