Izvor:
12.06.2019 u 05:38
0

MAKRON DOLAZI U BEOGRAD: Dvodnevna poseta francuskog predsednika Srbiji!

Francuski predsednik Emauel Makron boraviće u Srbiji dva dana, 15. i 16. jula, kao gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sama činjenica da je reč o dvednevnoj poseti, "svedoči o želji francuske strane za potvrđivanje i dalje jačanje dobrih odnosa", ukljujučujući i sve razvijeniju ekonomsku saradnju i godišnju razmenu koja dostiže milijardu evra.

Posebna čast za Srbiju je to što predsednik dolazi u Beograd odmah posle glavnog praznika Francuske, Dana Bastilje, 14. jula.

Sve to ukazuje, da Pariz želi da "značajno aktivira svoje prisustvo" u Srbiji i na Balkanu, gde je Beograd "nezaobilazna stanica".

Sastanak predsednika Srbije i Francuske biće prilika za unapređenje bilateralnih odnosa, ali i za postizanje većeg razmevanja o čitavom spektru pitanja, od kojih je kosovski problem najvažniji.

Izvor: B92
Foto: Instagram/emanuelmacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter