Izvor: Kosovo Online
27.10.2023 u 18:34
0

MAKRON STAVA KAO I ŠOLC: Čuli smo da su obe strane SPREMNE ZA DOGOVOR!

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je da su u jučerašnjim razgovorima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem dobijene jasne izjave da su spremni da sprovedu postignute dogovore.

Makron je, na konferenciji za novinare posle Samita EU, ukazao da su se čelnici Unije, pored rata u Ukrajini, kao i stanja u Izraelu, posvetili i situaciji na Zapadnom Balkanu.

„Bavili smo se Kosovom i Srbijom. Italijanska premijerka Đorđa Meloni, nemački kancelar Olaf Šolc, predsednik Saveta EU Šarl Mišel, šef evropske diplomatije Đuzep Borelj, specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak i ja razgovarali smo juče sa premijerom Kurtijem i predsednikom Vučićem. Dobili smo jasne izjave o spremnosti za primenu Briselskog I Ohridskog sporazuma, kao i za uspostavljanje ZSO u najbržem roku”, rekao je on.

Makron je naglasio da EU želi da to sada postane realnost i da se nastavi normalizacija odnosa.

„Osudili smo napad od 24. septembra i zatražili jasne mere i istragu od predsednika Vučića”, naglasio je Makron.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter