Izvor: Kosovo Online
27.10.2023 u 16:56
0

ŠOLC NAKON SASTANAKA: PREGOVORI NISU PROPALI, ISKAZANA ŽELJA ZA DOGOVOROM

Nemački kancelar Olaf Šolc smatra da jučerašnji pregovori sa Kosovom i Srbijom u Briselu nisu propali, jer su obe strane iskazale spremnost za sprovođenje dogovora.

Šolc je na konferenciji za novinare po završetku dvodnevnog Samita EU naglasio da su i kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekli da će dogovori biti sprovedeni.

– U ovoj zaista sumornoj situaciji mogli smo da postignemo napredak. Ne delim vašu ocenu da su pregovori propali. Mislim da ako napravimo političku procenu, verujem da možete da se složite sa mnom. Sada imamo izjavu Kurtija i Vučića da će sprovesti mere iz dokumenata koje smo izradili, Osnovni sporazum, Ohridski sporazum i sada i koncept konkretnog nacrta za uspostavljanja ZSO. To je jasno rečeno i to je ispravan korak », rekao je nemački kancelar na konstataciju novinara da su pregovori propali.

Šolc je istakao da će međunarodna zajednica nastojati da se to i dogodi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter