Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova
03.06.2020 u 16:21
0

Ministar Dačić sledeće nedelje u bilateralnoj poseti Italiji

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je danas ambasadora Italije u Beogradu Nj.E. Karla Lo Kaša. U srdačnom razgovoru ministar Dačić je uputio čestitke prijateljskom narodu Italije povodom nacionalnog dana – Dana Republike, koji se obeležava 2. juna. Izneo je ocenu da je aktuelna pandemija intenzivirala kontakte između dva ministarstva i u teškim trenucima osnažila bilateralno partnerstvo Srbije i Italije. Ministar Dačić je potvrdio da će 11. juna ove godine učiniti zvaničnu bilateralnu posetu Rimu i da će se susresti sa svojim homologom, ministrom za spoljne poslove i međunarodnu saradnju Luiđijem Di Majom.

PROČITAJTE I OVO

Predsednik Srbije u obilasku radova na izgradnji puta na Pešteru poručio: Gradićemo još puteva, sve će vam biti blizu! (VIDEO)

IZGLASANA NOVA VLADA U PRIŠTINI: Hoti novi premijer tzv. Kosova!

I TO SMO DOČEKALI! DR KON obelodanio: Vreme je da se UKINU uvedene mere!

Od 1. jula SKUPLJE GORIVO:Počinju da važe nove uvećane akcize na gorivo!

VUČIĆ ODGOVORIO NA ZVIŽDUKE U NOVOM PAZARU! Evo šta im je poručio!

Tokom razgovora izraženo je obostrano zadovoljstvo zbog ohrabrujućih podataka u pogledu epidemiološke situacije u obe zemlje, kao preduslova za postepenu normalizaciju socijalnih i ekonomskih aktivnosti i ukidanje preostalih restriktivnih mera. Razmenjena su mišljenja o aktivnostima koje Srbija i Italija preduzimaju u cilju obezbeđivanja nesmetanog kretanja ljudi i prometa robe, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana.

Ambasador Lo Kašo je još jednom izrazio iskrenu zahvalnost na vrednoj donaciji koju je Vlada Republike Srbije uputila Italiji. Istakao je zadovoljstvo zbog činjenice da će Italija biti prva zemlja koju će ministar Dačić posetiti, što je u skladu sa veoma razvijenim, dinamičnim i prijateljskim odnosima između dve zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter