Izvor: Tanjug
25.01.2023 u 22:23
0

Ministar Goran Vesić razgovarao je sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem o rekonstrukciji brze pruge Niš – Beograd!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas sa evropskim komesarom za proširenje i susedsku politiku Oliverom Varheljijem o rekonstrukciji brze pruge Niš - Beograd za koju će EU dati grant u vrednosti od 600 miliona evra.

Vesić je tom prilikom ponovio da je to je najveći grant koji je ikada Srbija dobila od EU.

„Ova pruga će nam omogućiti da nastavimo sa brzom prugom koju sada radimo do Subotice i Budimpešte. Na sastanku sam izneo još jednu mogućnost koja je naišla na dobar prijem, a to je da EU, zajedno sa nama, uđe u projekat rekonstrukcije 588 km regionalnih pruga“, rekao je Vesić.

On je pojasnio da su to pruge koje treba potpuno rekonstruisati i elektrificirati i dodao da je sa komesarom razgovarao o drugim projektima i drugim prugama.

MINISTAR VESIĆ U BRISELU SA EVROPSKOM KOMESARKOM SA TRANSPORT: „Srbija bi u oblasti transporta već trebalo da se tretira kao država članica EU“

„Dve pruge spajaju Srbiju i Rumuniju, jedna od Beograda prema Pančevu i Vršcu, druga je Beograd, Zrenjanin, Kikinda prema Rumuniji. Zatim Vrbas Sombor i pruga koja vodi prema Bosni i Hercegovini i pruga koja vodi od Kraljeva do Kosova i Metohije. Tako da mislim da ćemo u narednom periodu uspeti da uđemo u taj projekat i da nastavimo saradnju“, naglasio je Vesić.

Prema njegovim rečima, na sastancima u Evropskoj komisiji dao je ideju za formiranje evropsko-srpskog zajedničkog komiteta u kojem će se sastajati predstavnici Ministarstva za građevinarstvo, transport i infrastrukturu i predstavnici Komisije, a čiji je cilj da se ubrza rad na projektima u transportu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter