Izvor: Happy BSC
19.05.2022 u 08:54
0

MINISTAR MALI OHRABRUJE: Srbija je stabilna! Imamo dovoljno hrane i novca i borimo se da na svaki način umanjimo posledice globalne krize

U današnjoj emisiji “Dobro jutro Srbijo” ministar finansija Siniša Mali govorio je o ekonomskoj situaciji u Srbiji i tom prilikom najavio da će na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije biti usvojena Odluka o korišćenju garantne šeme koja je vezana za Covid 19 koja može da se iskoristi za refinansiranje kredita iz prve garantne šeme, za preduzeća koja su pod uticajem sukoba u Ukrajini, koja imaju neki zvoz ili uvoz iz Ukrajine, Belorusije ili Ruske Federacije.  

U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ministar finansija Siniša Mali o stanju u zemlji, „Specijalni rat ne prestaje! Nove dojave o lažnim bombama!“, „Moda uprkos svemu!“ i još mnogo toga samo na TV HAPPY!

– Srbija je stabilna i naša privreda je daleko od recesije i problema sa kojima se trenutno suočavaju i mnogo veće i bogatije zemlje od nas. Sukob u Ukrajini daje potpuno drugačiju sliku ekonomske situacije u celom svetu. Kada je hrana u pitanju, imamo je dovoljno. Napunili smo robne rezerve do vrha poučeni negativnim iskustvom iz devedesetih godina – kazao je Mali i dodao da sa povećanjem sukoba u Ukrajini raste i cena sirove nafte što utiče na cenu i benzina i dizela svuda.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Mali je naglasio i da Srbija ima dovoljno novca za sve započete investicije, kao i da nijedna od njih neće biti prekinuta.  

Prema njegovim rečima, ono što je izazov za celu Evropu, izazov je i za Srbiju, ali naše javne finansije su stabilne.  

Govoreći o novoj pomoći države mladima, Mali je istakao da se u poslednjih par dana od kada je krenula prijava još 25.000 njih se prijavilo i dodao da je u prvom krugu isplaćena pomoć za 1.059.425,00 mladih.  

– Ispunjavamo sve što smo dogovorili i obećali. Isplatili smo po 10.000 dinara svim zdravstvenim radnicima, 10.000 dinara jednokratne pomoći svim prosvetarima, 20.000 dinara penzionerima, prvi krug pomoći najmlađima. Isplatili smo i povećali subvencije za poljoprivrednike sa 4.000 na 8.000 dinara da bi lakše prošli setvu. Iz dana u dan pokazujemo šta su nam prioriteti. U ovom trenutku nema predaje. Radimo na tome da se na svaki mogući način umanje posledice globalne krize, koja je nikada veća – rekao je on.  

Ministar je istakao da postoje politički pritisci, na predsednika Vučića i Srbiju da se na drugačiji način opredelimo kada je u pitanju odnos prema Ruskoj Federaciji.  

– Mi smo jasno stavili do znanja da osuđujemo agresiju u Ukrajini, ali nismo uveli sankcije prema Ruskoj Federaciji. To je pozicija naše zemlje. Sa druge strane, rekli smo da nam je spoljno-politički prioritet dalja integracija u Evropsku uniju. Imam osećaj kao da je u pitanju neka histerija. Osećaj je da neće ni da se čuju međusobno, a kamoli da saslušaju jedni druge. Ovaj sukob utiče na ceo svet, a posebno će uticati na najsiromašnije. Ratu se ne vidi kraj u ovom trenutku – istakao je Mali i dodao da se Srbija u poslednje dve i po godine pokazala kredibilnom i svako obećanje koje je dato je i ispunjeno.  

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter