Izvor:
04.12.2016 u 05:01
0

MINISTAR O SLUČAJU KOJI JE POTRESAO SRBIJU: Još je rano govoriti o promeni zakona, treba se suzdržati od…

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, povodom slučaja radnice fabrike "Jura", da je rano da se izjašnjava o promeni Zakona o radu, dodavši da je na društvu da razmisli da li bi to donelo dobro ili loše zaposlenima i poslodavcima.

– Ne možete vi zakonom nikome narediti da zadrži nekoga, ako to zakonom nije dozvoljeno, čak i kada ste na neodređeno vreme zaposleni, ugovor o radu može da se raskine, postoje pravila – rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, resorno Ministarstvo svakodnevno rešava takve slučajeve, ali ne govori o njima u javnosti.

Prema Vulinovim rečima, Inspekcija rada tog Ministarstva svakog dana vraća ljude na posao u skladu sa zakonom, a ponekad se desi da tu meru poništi sud.

– Ono što je posebno u ovom slučaju je opozicija – jer DS nije mogla da se uzdrži da politizuje slučaj. Hoću da kažem da ne želim da se o ovome priča u javnosti i da bi bilo jako dobro da se svi uzdržimo od politizacije. Svaki dan pokušavamo slično, nekad uspemo nekad ne, ali ne zovemo medije – rekao je Vulin.

Istovremeno, on je zahvalio rukovodstvu fabrike "Jura" na "humanom i ljudskom" odnosu, jer su pomogli radnici kada su shvatili situaciju.

Radnica fabrike "Jura" obolela od karcinoma, ostala je bez posla nakon što joj fabrika nije produžila ugovor o radu koji je u međuvremenu istekao.

Rukovodstvo fabrike kasnije je radnici produžilo ugovor o radu za novih šest meseci.

Tanjug
Foto: YouTube Printscreen/RTV PULS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter