Izvor: Kurir.rs
13.10.2023 u 16:41
0

Ministar privrede Cvetkovića sa ambasadorom Velike Britanije: Želimo da vidimo više britanskih kompanija na našem tržištu

Ministar privrede Slobodan Cvetković, izjavio je nakon sastanka sa britanskim ambasadorom u Srbiji Edvardom Fergusonom, da je Velika Britanija zemlja kojoj se pridaje poseban značaj u saradnji, naročito u ekonomskom smislu.

  • Dobri uslovi za poslovanje doprineli su da se Srbija uspešnije odupre globalnoj ekonomskoj krizi i da, po obimu stranih investicija, zadrži lidersku poziciju u regionu- rekao je ministar Cvetković.

Prema njegovim rečima, postoji velika mogućnost za investiranje u Srbiji, kao i da želi da vidi više britanskih kompanija na srpskom tržištu.

Ministar Cvetković je izrazio uverenje da će Srbija nastaviti da gradi strateške odnose sa Ujedinjenim Kraljevstvom i da je zaključenim Sporazumom za partnerstvo, trgovinu i saradnju između dve zemlje napravljen iskorak u budućoj ekonomskoj saradnji.

Ambasador Ferguson je ukazao je na intenzivno povezivanje srpskih malih i srednjih preduzeća sa britanskim partnerima u oblasti digitalne ekonomije. Ambasador Ferguson ponudio je britanska iskustva koja mogu da budu čvrst temelj za buduću saradnju.

Sagovornici su se saglasili da postoji puno prostora za unapređenje saradnje i da će u narednom periodu zajednički raditi na češćem organizovanju poslovnih foruma.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter