Izvor: Alo.rs
19.12.2022 u 10:02
0

NAJVAŽNIJI OBIČAJI NA SVETOG NIKOLU: Evo šta treba da uradite!

Veliki dobrotvor štitio je i putnike, ali i sirotinju, zbog čega bi danas trebalo darivati i one koji nemaju i prisetiti se sveca koji im je uvek pomagao.

Više običaja vezuje se za današnju slavu Nikoljdan, i najvažniji je svakako da najmlađi ukućani treba da dobiju poklončić. Negde se on ostavlja na prozoru, a u nekim krajevima deca ostavljaju obuću na podu i ujutru zatiču poklon u njoj.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Sveti Nikola još se naziva i zaštitnikom lađara, splavara, vodeničara i ribara, i smatra se da ne treba započinjati putovanja na današnji dan.

DANAS JE NIKOLJDAN: Velika krsna slava u Srba i zaštitnik putnika i moreplovaca; SPC slavi i Svetog Teofana – oca velikog Čudotvorca!

Veliki dobrotvor štitio je i putnike, ali i sirotinju, zbog čega bi danas trebalo darivati i one koji nemaju i prisetiti se sveca koji im je uvek pomagao. Zato što je Sveti Nikola svoja milosrđa uglavnom činio tajno, krišom, veruje se da bi trebalo učiniti isto i potajno darivati decu ili siromašne.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter