Izvor: BSC Happy
25.03.2024 u 21:30
0

NAPAD U MOSKVI ĆE ESKALIRATI SUKOB U UKRAJINI I UVESTI NAS U TREĆI SVETSKI RAT: STUDIO „ĆIRILICE“ se usijao nakon komentara gosta

Dobro veče, "Ćirilica"!

Nikola Šainović smatra da se vraća svet ravnoteže sila

– Niko danas nije svezanjući, a ravnoteža je neopohodna i borba protiv terorizma ne sme da se zloupotrebi. Talas terorizma će ponovo da zapljusne svet. Ko bi rekao da je izvor Tadžikistan. Ko kaže da se ičega ne plaši, čuvajte se tog čoveka. Narod kaže, strah čuva vinograde. Strah od nuklearnog sukoba je doprineo globalnom miru. Velike sile i oko Ukrajine neće da zaigraju preko linije koja znači nuklearni sukob. Najbolja opcija je ravnoteža sila. Ovi sukobi će voditi novoj ravnoteži – kaže Šainović.

Dragan Simeunović govori o tome kako je nastala Islamska država

– Islamska država i te kako ima motiv da se sveti Rusiji. Rusija je bila ta koja je krenula sa uništenjem Islamske države. U Siriji danas postoji poslednja baza ruska, a njima je do nje jako stalo, mislim na CIU. Islamska država je pokrenuta od vrlo sposobnih ljudi, nekadašnjih oficira i ljudi Sadama Huseina i ruku na srce, nisu njeni svi oblici borbe bili teroristički. Najveći broj njih je prošao američke logore – kaže Simeunović.

Nebojša Čović je stava da nije slučajan plašljiv stav Kijeva…

– Ima logike da je Ukrajina učestvovala u tome. Kad pogledate reakciju Zelenskog, vidite koliko je uplašen i paničan. Sa njegove strane je krenula lavina komentara. Medvedev je zadužen za oštre i jasne poruke. Tačno su podelili određene uloge. Nemamo mi razloga da se plašimo, što ne znači da smemo da budemo neoprezni. Sve loše nije više iznenađenje – ističe Čović.

Nenad Bumbić smatra da je postojalo upozorenje SAD za napad u Moskvi 

– SAD su rekle da je jasno i neizbežno da će doći do terorističkog napada. Putin je reagovao izjavom da je to provokacija i da hoće da unesu nemir. Koliko je Amerikancima samo trebalo da reaguju 11. septembra. Iz tih spekulacija možemo svašta da kažemo… Kada je prvi avion pogodio zgradu, bio je trenutak zbunjenosti. Bilo je jasno šta se desilo kada je drugi avion završio u zgradi. Moglo je bolje da se uradi u Rusiji sve ovo, ali isto tako moramo da vidimo da li je zaista postojalo upozorenje SAD – ističe Bumbić.

Vladimir Pavićević smatra da će masakr u Moskvi ujediniti ruski narod još više 

– Reč je o terorističkom napadu i to znači da će odgovor države da bude najoštriji mogući i da će on da bude opravdan. Čak i u očima onih koji Rusiju vide kao neprijatelja. Nesreće bi nužno izazvale kod naroda pojačano saosećanje. Onda, nužno znači da će da nastupi homogenizacija unutar Rusije. Putin će da učvrsti podršku na izborima koju je dobio. Rusija će kao sila u Ukrajini da dovrši započeto – zaključuje Pavićević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter