Izvor: Tanjug
25.03.2024 u 21:20
0

RAZOČARANI SMO ŠTO JE SPREČENO DA SE ČUJE ISTINA Dačić o sednici SB UN: „Očigledno je da postoje dvostruki standardi“

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras da je Srbija razočarana zbog toga što je danas sprečeno da se, kako je naveo, čuje istina o NATO agresiji SR Jugoslavije 1999. godine u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

„Došli smo ovde na poziv SB UN. Smatramo da je tema izuzetno važna za međunarodno pravni poredak i da se danas, kao što je bombardovanje Srbije bilo izvedeno kao presedan, dogodio jedan presedan na proceduralnom glasanju“, rekao je Dačić na konferenciji za medije u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

On je zahvalio Rusiji, Kini i Alžiru koji su podržali inicijativu da se u Savetu bezbednosti razgovara o bombardovanju SRJ. Zahvalio je i zemljama koje nisu glasale za, rekavši da su mnoge zemlje bile uzdržane jer nisu želele da se razgovaraju o temi u kojoj „očigledno postoje dvostruki standardi“.

SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI UN: NATO agresija neće biti tema! Zasedanje počelo OKRŠAJEM predstavnika Francuske i Rusije!

Dačić je, komentarišući to što je NATO bombardovanje izvedeno zbog navodnih humanitarnih razloga, upitao o kojim humanitarnim razlozima je reč, s obzirom na to da je izvršeno „gotovo potpuno etničko čišćenje Srba sa Kosova i Metohije“.

„Da li je sada potrebna humanitarna intervencija protiv Prištine kada se vrše zločini nad srpskim narodom, kada je 14 odsto Srba proterano u poslednjih nekoliko meseci, kad Priština ne želi da formira Zajednicu srpskih opština, ali zato se nagrađuje članstvom u raznim međunarodnim organizacijama“, rekao je šef srpske diplomatije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter